search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:54
MENU CLOSE

ΓΣΕΕ: Με επιστολή ζητά ακύρωση όλων των απολύσεων 10 μέρες πριν την καραντίνα

11.11.2020 11:39
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Διαδικτυακή εκδήλωση για την Εναλλακτική (της Έκθεσης Πισσαρίδη) Πρόταση  - Media

 

Επιστολή στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας απέστειλε η ΓΣΕΕ, ζητώντας τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την πανδημία.

Βασικό αίτημα της Συνομοσπονδίας αποτελεί η ακύρωση των απολύσεων πριν τη νέα καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, με τη θέσπιση ειδικής διάταξης που θα καθιστά άκυρες τις καταγγελίες συμβάσεων που έγιναν τουλάχιστον 10 ημέρες πριν το νέο lockdown.

Η επιστολή της ΓΣΕΕ εστιάζει στους εποχικούς εργαζόμενους και τους εργαζόμενους που παρέχουν εργασια σε συνθήκες εποχικότητας, ενώ θίγει και άλλα δύο ζητήματα. Πρώτον, την προστασία των θέσεων εργασίας από καταχρηστικές και παράνομες εργοδοτικές πρακτικές και δεύτερον, την παράταη ισχύος των ΣΣΕ που έληξε η διάρκειά τους ή/και η παράταση της ισχύος τους ως το τέλος του 2020. 

Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή: 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10