search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:25
MENU CLOSE

Eπίθεση σε τελετή με Ευρωπαίους διπλωμάτες στην Τζέντα – Πληροφορίες για Έλληνα τραυματία (Photos)

11.11.2020 13:29
Eπίθεση σε τελετή με Ευρωπαίους διπλωμάτες στην Τζέντα – Πληροφορίες για Έλληνα τραυματία (Photos) - Media

 

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού με τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες σημειώθηκε σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα, κατά τη διάρκεια τελετής για τα θύματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσία Ευρωπαίων διπλωματών.

Διπλωματικές πηγές από την Αθήνα υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ένας Έλληνας αστυνομικός, ο οποίος έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, Έλληνες, Γάλλοι και Βρετανούς ομογενείς που ζουν στη Σαουδική Αραβία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας καταδίκασε την «δειλή» και «αδικαιολόγητη» επίθεση προσθέτοντας ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κι ότι αρκετές χώρες είχαν εκπροσώπους στην τελετή.

Επιπλέον, προέτρεψε όσους Γάλλους πολίτες βρίσκονται στο βασίλειο αλλά και σε άλλα μουσουλμανικά κράτη να είναι «σε εγρήγορση», εν μέσω οργής κατά του Εμανουέλ Μακρόν για την εκτεταμένη προβολή σκίτσων του Μωάμεθ στην ευρωπαϊκή χώρα, μετά τη δολοφονία του καθηγητή, Σαμιέλ Πατί, επειδή έδειξε τα σατιρικά πρωτοσέλιδα σε μαθητές του.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την κατανόησή του για το σοκ που προκάλεσαν τα συγκεκριμένα σκίτσα, αλλά υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης πυροδοτώντας διαμαρτυρίες σε πολλές χώρες, ενώ ακολούθησε εκστρατεία για μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:24