search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:44
MENU CLOSE

Τρέχει και δεν φτάνει το υπ. Υγείας μετά την «οδηγία της ντροπής»: Χωρίς καμία επιβάρυνση οι ανασφάλιστοι θα μεταφέρονται σε ιδ. κλινικές

11.11.2020 14:09
Τρέχει και δεν φτάνει το υπ. Υγείας μετά την «οδηγία της ντροπής»: Χωρίς καμία επιβάρυνση οι ανασφάλιστοι θα μεταφέρονται σε ιδ. κλινικές - Media

 

Το ρόλο του πυροσβέστη στη φωτιά που άναψε οδηγία-όνειδος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σπεύδει να παίξει όπως-όπως το υπουργείο Υγείας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων και τις κατηγορίες για «έγκλημα».

Έτσι, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ, ενώ το υπουργείο επισήμανε ότι κάτι ανάλογο «ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ».

Υπενθυμίζεται ότι έγγραφο του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που αποκάλυψε ο Ριζοσπάστης ανέφερε ότι «μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:43