25/01/2021 03:30:56

Εμμονή για τον Ερντογάν: Η Ευρώπη κακομαθαίνει την Ελλάδα

Der Spiegel: Think tank έκανε προπαγάνδα υπέρ του Ερντογάν σύμφωνα με γερμανικές μυστικές υπηρεσίες - Media

 

Ακόμα κι όταν προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κακή πορεία της οικονομίας της Τουρκίας και την κατάρρευση της λιράς, φαίνεται ότι ο Ερντογάν θα βρει έναν τρόπο να αναφερθεί στην Ελλάδα.

Το ίδιο έγινει και σήμερα, όταν ο Τουρκος πρόεδρος ανακοίνωσε νέα αναπτυξιακή πολιτική για τη χώρα, με τη λίρα να ανεβαίνει λίγο, μετά από εβδομάδες καθοδικού σπιράλ.

Ο Ερντογάν υποστήριξε πως στην Ευρώπη «κακομαθαίνουν την Ελλάδα αλλά και τους ελληνοκύπριους» και πρόσθεσε στον ίδιο προκλητικό τόνο, πως αν σταματήσουν αυτές οι κινήσεις από την Ευρώπη τότε σύντομα μπορεί να υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο μία λύση.
 
Ο Ερντογάν, όμως, αναφέρθηκε και στην παραίτηση του γαμπρού του Μπεράτ Αλμπαϊράκ από τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να ευχαριστήσει τον γαμπρό του για τις μεταρρυθμίσεις όπως είπε στις οποίες προχώρησε στη διάρκεια της θητείας του, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις αγορές σεισμογραφικών σκαφών και γεωτρύπανων. «Μας ζήτησε να αποχωρήσει για λόγους υγείας και εμείς το αποδεχτήκαμε».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.