search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:30
MENU CLOSE

Βολιβία: Ο νέος πρόεδρος παραδίδει και μαθήματα στο πανεπιστήμιο από το Προεδρικό Μέγαρο (Photos)

12.11.2020 07:14
Βολιβία: Ο νέος πρόεδρος παραδίδει και μαθήματα στο πανεπιστήμιο από το Προεδρικό Μέγαρο (Photos) - Media

 

Ο νέος πρόεδρος της Βολιβίας, ο αριστερός πολιτικός Λουίς Αρσε, ο οποίος ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του την Κυριακή, συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα οικονομίας στο πανεπιστήμιο μέσω βιντεοσύνδεσης, ενημέρωσε ο ίδιος χθες Τετάρτη.

«Από τα μεγάλα μου πάθη»

«Από το Casa Grande del Pueblo (σ.σ. «Το μεγάλο σπίτι του λαού», το κτίριο της προεδρίας στη Λα Πας), θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε μαθήματα οικονομίας στο UMSA (το πανεπιστήμιο του Σαν Αντρές)», ανέφερε ο Αρσε μέσω Twitter.

«Η εκπαίδευση είναι ένα από τα μεγάλα μου πάθη και το να μοιράζομαι χρόνο με τους φοιτητές πάντα με γεμίζει ενέργεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος, 57 ετών.

Συνόδευσε την ανάρτηση με δύο φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται καθώς παραδίδει μάθημα ψηφιακά, χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή.

Ο Αρσε διαδέχθηκε στην ηγεσία του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) και στην προεδρία τον Εβο Μοράλες (2006-2019). Ο Μοράλες επέστρεψε τη Δευτέρα στην πατρίδα του από την εξορία στην Αργεντινή.

Διδάσκει οικονομία στο πανεπιστήμιο Σαν Αντρές στη Λα Πας. Εχει πανεπιστημιακούς τίτλους οικονομολόγου, είναι απόφοιτος σχολής λογιστικής και απόφοιτος της σχολής οικονομικών επιστημών του βρετανικού πανεπιστημίου Warwick.

Πιστώθηκε το οικονομικό «θαύμα»

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Μοράλες πιστώθηκε το οικονομικό «θαύμα» της Βολιβίας, την οικονομική άνθηση και τη μείωση του επιπέδου της φτώχειας επί των ημερών του.

Ο Λουίς Αρσε, που εξελέγη πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν στο κράτος των Ανδεων τη 18η Οκτωβρίου, υποδέχθηκε χθες Τετάρτη τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα και παρέλαβε τα διαπιστευτήρια του νέου πρεσβευτή της χώρας Αλεξάντερ Γιάνες.

Υποδέχθηκε επίσης τον νέο πρεσβευτή του Ιράν στη Βολιβία.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:30