search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:22
MENU CLOSE

Αλλάζουν οι συχνότητες στην τηλεόραση – Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η 2η Ψηφιακή Μετάβαση

12.11.2020 13:39
Τηλεθέαση: Ο Alpha «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση - Media

 

Αλλάζουν συχνότητες όλα τα κανάλια στην τηλεόραση, καθώς ένα μέρος στην περιοχή συχνοτήτων που εκπέμπουν πλέον θα χρησιμοποιείται από τα δίκτυα 5G στην Ελλάδα.

Η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea μέσω της οποίας εκπέμπουν σήμα όλα τα ιδιωτικά κανάλια στην τηλεόραση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου το πρώτο βήμα της 2ης ψηφιακής μετάβασης, στην περιοχή του Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά), από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea.

Η διαδικασία της μετάβασης έχει ως επόμενο σταθμό, στις 20 Νοεμβρίου, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, Ικαρία και Σάμος, καθώς και τα Δωδεκάνησα, με εξαίρεση το Καστελλόριζο που, για τεχνικούς λόγους, είναι προγραμματισμένο για την αμέσως επόμενη φάση (Κυκλάδες και Καστελλόριζο στις 11 Δεκεμβρίου 2020).

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η μετάβαση, η οποία δεν απαιτεί την αγορά ή προσθήκη εξοπλισμού αλλά μόνον τον επανασυντονισμό των τηλεοράσεων, θα προχωρά σταδιακά  ανά γεωγραφική περιοχή, με στόχο την ολοκλήρωσή της στο σύνολο της χώρας στα τέλη  Σεπτεμβρίου του 2021, γεγονός που θα φέρει τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες, αποδεσμεύοντας ταυτόχρονα φάσμα για νέες υπηρεσίες από τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας (5G).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:21