search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:14
MENU CLOSE

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Κρεμλίνο διαφωνεί ανοιχτά με την Άγκυρα για το ρόλο της στην ειρηνευτική διαδικασία

12.11.2020 14:10
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Κρεμλίνο διαφωνεί ανοιχτά με την Άγκυρα για το ρόλο της στην ειρηνευτική διαδικασία - Media
 
Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ονειρεύεται ισχυρό ρόλο στην περιοχή του Καυκάσου, μετά τη συμφωνία για εκεχειρία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ωστόσο, η Ρωσία φρόντισε σε σαφή τρόπο να «ψαλιδίσει» τα όνειρά του.
 
Με μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η Μόσχα διέψευσε τους ισχυρισμούς Ερντογάν, ότι Ρωσία και Τουρκία θα ελέγχουν από κοινού τη συμφωνία εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στην περιοχή.
 
«Δεν το αντιλαμβανόμαστε κατ’ αυτό τον τρόπο», δήλωσε, σύμφωνα με το TASS, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντιμίτρι Πέσκοφ, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας για τη δημιουργία κοινού κέντρου ελέγχου της εκεχειρίας αντιτίθενται στις θέσεις του Κρεμλίνου.
 
Ο Πέσκοφ τόνισε ότι το ζήτημα της δημιουργίας ενός τέτοιου κέντρου δεν αναφέρθηκε ποτέ στις κοινές δηλώσεις των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και της Ρωσίας και ήταν αντικείμενο άλλης συμφωνίας, ενώ διέψευσε και τη συμφωνία για την παρουσία τουρκικής ειρηνευτικής δύναμης.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συμφωνία για εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Ερντογάν, μιλώντας στους βουλευτές του ΑΚΡ είχε «κοκορευτεί» για τη συμφωνία και για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ειρηνευτική δύναμη που «τελείωσε 28 χρόνια αρμενικής κατοχής σε αζέρικα εδάφη».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:14