27/01/2021 15:05:43

Μεγάλη αλλαγή φέρνει η Google στις υπηρεσίες της - Ποιοι τη γλυτώνουν

Σάλος με την Google: Έκανε δεκτή παραίτηση μαύρης ερευνήτριας που δεν υπέβαλε  - Media
 
Μεγάλη αλλαγή σε μια από τις πλέον δημοφιλείς υπηρεσίες της προετοιμάζει η Google και οι χρήστες της υπηρεσίας θα πρέπει να... ετοιμάζουν τα πορτοφόλια τους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο του 2021 ο απεριόριστος χώρος για αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο στον κάθε λογαριασμό Google τελειώνει.
 
Έτσι, μόλις γεμίσουν τα 15 GB δωρεάν αποθήκευσης, οι χρήστες της Google θα πρέπει να πληρώσουν για παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, στο πρόγραμμα Google One, που παρέχει 100 GB για μηνιαία συνδρομή 1.99 δολαρίων.
 
Το ίδιο ισχύει και για τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο Google Drive, όπου και εκεί μόλις γεμίσει ο δωρεάν χώρος των 15 GB, οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν για επιπλέον αποθήκευση. Η Google σημείωσε ότι καθημερινά προστίθενται στο Gmail, το Drive και τις Photos 4,3 εκατομμύρια GB ημερησίως.
 
Ωστόσο, η Google αφήνει και δύο παραθυράκια: πρώτον, αν οι φωτογραφίες ανεβαίνουν σε «Original quality», αντί για «High quality» δεν θα επηρεαστούν, όπως και δεδομένα που θα ανεβούν ως την 1η Ιουνίου.
 
Δεύτερον, και αυτό μοιάζει με «πονηριά», οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν από τηλέφωνα Pixel, της ίδιας της Google, θα εξαιρούνται από τους περιορισμούς, κίνηση που θεωρείται ως προσπάθεια της εταιρείας να ενισχύσει τις πωλήσεις των συσκευών της.
 
Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να «ξεχορταριάζει» λογαριασμούς που είναι σε «ακινησία» για διάστημα δύο χρόνων και άνω, αδειάζοντάς τους από δεδομένα, αφού πρώτα ειδοποιήσει τους χρήστες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.