search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:19
MENU CLOSE

Ποιο είναι το καλύτερο σνακ στη διατροφή του παιδιού

13.11.2020 06:32
Ποιο είναι το καλύτερο σνακ στη διατροφή του παιδιού - Media

 

Τα κριθαρένια παξιμάδια αποτελούν την ιδανική επιλογή για τη σωστή διατροφή κάθε παιδιού. Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος κύριος Χάρης Γεωργακάκης εξηγεί τη σημαντική θρεπτική τους αξία και προτείνει τρόπους ένταξής τους στην καθημερινή διατροφή του παιδιού

Η διατροφή των παιδιών αποτελεί πολλές φορές για τους γονείς ένα δύσκολο ζήτημα. Ωστόσο, όπως ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος κύριος Χάρης Γεωργακάκης επισημαίνει «οι σωστές διατροφικές επιλογές τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο είναι πολύ σημαντικές για ένα παιδί καθώς θα επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό την ομαλή του ανάπτυξη και υγεία. Τα γεύματα και σνακ θα πρέπει να είναι πλήρη. Να εμπεριέχουν σύνθετους υδατάνθρακες που θα τροφοδοτούν το παιδί με ενέργεια για πολλή ώρα. Κάποια ποσά πρωτεΐνης για την ανάπτυξή του και καλής ποιότητας λιπαρά για καλή εγκεφαλική και καρδιαγγειακή λειτουργία. Μια από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για τα παιδιά είναι το αγαπημένο μας κριθαρένιο παξιμάδι».

Το κριθαρένιο παξιμάδι αποτελεί το τέλειο σνακ για το παιδί. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω με βασική πρώτη ύλη το κριθάρι. Δίνει στο παιδί ενέργεια, χάρη στους σύνθετους υδατάνθρακες αργής αποδέσμευσης που περιέχει. Περιέχει πρωτεΐνη, βιταμίνες συμπλέγματος Β, με κυριότερες το φυλικό οξύ και τη βιταμίνη Β6, τα οποία, συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος των παιδιών και άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και πώς θα τα εντάξετε αυτά στη διατροφή του παιδιού στο σπίτι; Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος κύριος Χάρης Γεωργακάκης προτείνει:

Για το πρωί

  • Γάλα με 2 κριθαρένια παξιμάδια και μέλι/μαρμελάδα
  • Γάλα με 2 κριθαρένια παξιμάδια και ταχίνι
  • 2 κριθαρένια παξιμάδια με τυρί και 1 αυγό βραστό και 1 ποτήρι φυσικός χυμός

Για τα γεύματα

  • Ρίξτε στη σαλάτα σπασμένο κριθαρένιο παξιμάδι.
  • Φτιάξτε ένα υγιεινό ντάκο με κριθαρένια παξιμάδια, φέτα, ελαιόλαδο και φρέσκια τριμμένη ντομάτα.
  • Φτιάξτε όσπρια και σπάστε μέσα κριθαρένιο παξιμάδι.

Για τα επιδόρπια

Γιαούρτι με σπασμένο κριθαρένιο παξιμάδι και μέλι

Τι γίνεται όμως με το κολατσιό στο σχολείο; Για το σχολείο σας έχουμε την τέλεια λύση: Κριθαρένια παξιμάδια με κρητικό ελαιόλαδο. Σε πρακτική συσκευασία, πολύ αφράτα, δεν χρειάζονται βρέξιμο και αποτελούν ένα τέλειο και πλήρες κολατσιό ακόμη και μόνα τους.

Συνδυάζουν την ενέργεια και την πρωτεΐνη του κριθαριού με τα καλά και ωφέλιμα λιπαρά του ελαιολάδου. Αν θέλετε λοιπόν το παιδί σας να έχει υγιεινά σνακ στο σχολείο έχετέ του στην τσάντα του κριθαρένια παξιμάδια με ελαιόλαδο. Ένα εύκολο και πρακτικό στη μεταφορά σνακ, που τρώγεται και μόνο του ή μπορείτε να το συνοδέψετε με λίγο τυρί ή ένα αυγό βραστό ή λίγους ξηρούς καρπούς.

Πηγή: ygeiamou

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:19