search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:13
MENU CLOSE

Ιερά Σύνοδος και λαϊκό κίνημα δίχως μάσκες!

13.11.2020 10:33
5096316.jpg

 

Ποιο είναι το «δια ταύτα» των ημερών μετά και την πρόσφατη συζήτηση στην Βουλή; Ότι από την μια, το Λαϊκό Μέτωπο όπως αυτό εκφράζεται από τις προοδευτικές δυνάμεις και από την άλλη, η Εκκλησία της Ελλάδος όπως εκφράζεται από την Ιερά Σύνοδο (τους μητροπολίτες), συγκροτούν ένα νέο τάγμα ανυπακοής, ένα μπλοκ αντίστασης ενάντια στους κανόνες που θέτει η πολιτεία μέσω των εκλεγμένων της εκπρόσωπων και της επιστημονικής κοινότητας η οποία διαχειρίζεται το ζήτημα της πρωτοφανούς θανατηφόρου πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη.

Από τη μια, έχουμε την Ιερά Σύνοδο που επιμένει ότι ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Μεταλήψεως (προφανώς κάνοντας μιαν εξαίρεση εν είδει προσφοράς ζωής στους πιστούς) και απειλεί την κυβέρνηση ευθέως μέσω αγωνιστών μητροπολιτών, να μην διανοηθεί να κλείσει τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα διαμηνύοντας, ταυτόχρονα, ότι αυτές θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ειλικρινά, αναρωτιέμαι αν έχουμε κοσμικό κράτος ή ένα καθεστώς ιδιότυπης θεοκρατίας. Η Εκκλησία σε κάθε θέμα που θεωρεί ότι την αφορά, επεμβαίνει με ιδιάζουσα θρασύτητα επιτιμώντας την δημοκρατία και γελοιοποιώντας τους νόμους και τους θεσμούς της.

Όπως ακριβώς και η Αριστερά η οποία από την Μεταπολίτευση και δώθε λειτουργεί μέσα σε ένα ιδιότυπο καθεστώς απολαμβάνοντας απόλυτη ασυλία και επιλέγοντας πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα τηρούνται οι θεσμοί και οι νόμοι και πότε όχι. Αναρωτιέται κανείς σοβαρά αν ο Περισσός ανήκει στην ελληνική επικράτεια, υπόκειται στους νόμους της χώρας ή αν συγκροτεί ένα ιδιότυπο πολιτικό Βατικανό. Τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Βαρουφάκη θεωρούν ότι εν μέσω μιας πανδημίας που σαρώνει τον πλανήτη, θα διακυβευθούν τα δίκαια του λαϊκού κινήματος αν αναβληθεί η πορεία του Πολυτεχνείου…

Δεν ξέρω πόσο αντέχει η κοινωνία αυτήν τη λογική, δεν γνωρίζω αν υπάρχει πραγματικά απάντηση απέναντι σ’ αυτήν την επιχειρηματολογία, αν αξίζει κανείς να απαντήσει, να λάβει υπόψη του ή να αξιολογήσει την προτροπή του Βαρουφάκη να στείλει η κυβέρνηση τα ΜΑΤ να τον κτυπήσουν γιατί δεν θα συμμορφωθεί στην γενική απαγόρευση.

Αργά ή γρήγορα, η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει αυτή την θανατηφόρο πανδημία που πλήττει τον κόσμο μας. Ωστόσο, επί του παρόντος, αδυνατώ να φανταστώ πώς θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα η ανεξέλεγκτη διασπορά της θρησκοληψίας και του θεολογικού πολιτικού ολοκληρωτισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50