search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:50
MENU CLOSE

Lockdown: Ο Εξαδάκτυλος προτείνει «ακρωτηριασμό» για την… ασθενή Θεσσαλονίκη (Video)

13.11.2020 15:36
Lockdown: Ο Εξαδάκτυλος προτείνει «ακρωτηριασμό» για την… ασθενή Θεσσαλονίκη (Video) - Media

 

Στα όριά του παραμένει το Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη που πλήττεται βαρύτατα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο να ζητά μέτρα στο επίπεδο του Μαρτίου για την συμπρωτεύουσα.

Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Mέλος της Επιτροπής.

Ο ίδιος δήλωσε στο Mega ότι οι εφεδρίες εξαντλούνται καθημερινά.

«Καθημερινά προστίθενται νέες κλίνες για να υποδεχθούν ασθενείς και πληρούνται γρήγορα εντός της ημέρας. Το ίδιο ισχύει και για τις εντατικές κλίνες. Τα εξιτήρια είναι πάντοτε λιγότερα από τα εισιτήρια κι αυτό απαιτεί τη λήψη μέτρων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Για τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες επιβαρυμένες περιοχές πρέπει να πάμε στα επίπεδα του Μαρτίου», ανέφερε φέρνοντας το παράδειγμα των χειρούργων που καλούνται κάποια στιγμή να προχωρήσουν σε έναν ακρωτηριασμό.

Στην περίπτωση που διστάσουν να κάνουν έναν υψηλότερο ακρωτηριασμό και πάνε σε άλλους μικρότερους το αποτέλεσμα είναι η μεγαλύτερη ταλαιπωρία του ασθενούς.

«Πόνος, χρόνος, χρήμα και χειρότερο αποτέλεσμα», ανέφερε συγκεκριμένα κάνοντας αυτόν τον παραλληλισμό και επανέλαβε ότι «στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε επίπεδα Μαρτίου».

«Τα μέτρα λαμβάνονται τώρα για να μην επεκταθεί το πρόβλημα. Αν οι εφεδρίες στα νοσοκομεία μιας πόλης τελειώσουν επηρεάζονται και οι γύρω περιοχές. Αν τυχόν δούμε μια απότομη αύξηση σε περιοχές που βρίσκονται καλύτερα στον χάρτη τώρα, τότε τα πράγματα θα ναι πολύ δύσκολα», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:50