search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:56
MENU CLOSE

Απίστευτες δηλώσεις Ντονμέζ: Βλέπει… νέα συνθήκη των Σεβρών

13.11.2020 18:00
Απίστευτες δηλώσεις Ντονμέζ: Βλέπει... νέα συνθήκη των Σεβρών - Media
 
Σε παραληρηματικού ύφους και περιεχομένου δηλώσεις προέβη ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ο οποίος προανήγγειλε νέα γεώτρηση δυτικά της Κύπρου και προειδοποίησε την Δύση ότι η Αγκυρα δεν θα δεχθεί… νέα συνθήκη των Σεβρών.
 
Ο τούρκος υπουργός επέμεινε για μια ακόμη φορά στην στρατηγική της Γαλάζιας Πατρίδας και απείλησε με περιπέτειες εάν δεν υπάρξει διάλογος με τους όρους της Αγκυρας. «Θέλουν να μας επιβάλλουν κανόνες ανάλογους με αυτούς της Συνθήκης των Σεβρών στη Γαλάζια Πατρίδα μας, αγνοώντας τους διεθνείς κανονισμούς. Οι χάρτες που μας έχουν ετοιμάσει, έχουν θαφτεί στα νερά της Μεσογείου. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ορισμένοι ζητούν δικαιώματα σε ολόκληρη, σχεδόν, τη Μεσόγειο, παρακάμπτοντας τα δικαιώματα των χωρών της περιοχής» δήλωσε ο Ντονμέζ.
 
«Όλες μας οι ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε, «είναι σύμφωνες με τους διεθνείς κανονισμούς, όπως αυτοί έχουν θεμελιωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Εμείς καλούμε πάντα τους συνομιλητές μας στο τραπέζι για να συζητήσουμε, δεν θέλουμε εντάσεις, δείχνουμε πάντα μια εποικοδομητική στάση. Λέμε πως τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Δεν συμφέρει κανέναν να μπει σε περιπέτειες με αβέβαιη έκβαση».
 
Ταυτόχρονα, ο Φατίχ Ντονμέζ προανήγγειλε και νέα γεώτρηση από το Γιαβούζ δυτικά της Κύπρου. «Το Γιαβούζ», δήλωσε, «ολοκλήρωσε τις γεωτρήσεις στην περιοχή Seljuk-1 (στα δυτικά της Κύπρου), στα 6.000 μέτρα. Τα αποτελέσματα των ερευνών αφήνουν υποσχέσεις και ελπίζουμε πως θα προχωρήσουμε σε νέες γεωτρήσεις στην περιοχή»
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50