search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:48
MENU CLOSE

Μπάχαλο στην κυβέρνηση Τζόνσον: Παραιτήθηκε ο Ντόμινικ Κάμινγκς, δεξί του χέρι και πρωτεργάτης της καμπάνιας για το Brexit

13.11.2020 18:11
Μπάχαλο στην κυβέρνηση Τζόνσον: Παραιτήθηκε ο Ντόμινικ Κάμινγκς, δεξί του χέρι και πρωτεργάτης της καμπάνιας για το Brexit - Media
 
Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο πανίσχυρος και πολυσυζητημένος σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, παραιτήθηκε αμέσως αφού αποφάσισε να μην παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι τα Χριστούγεννα, ανέφεραν πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
 
«Ο Ντομ Κάμινγκς έφυγε για τα καλά από το Νο 10 απόψε, αφού αποφάσισε να μην μείνει μέχρι τα Χριστούγεννα», ανέφερε στο Twitter ο πολιτικός σχολιαστής του Times Radio, Τομ Νιούτον Νταν. Λίγο αργότερα, η ίδια πληροφορία μεταδόθηκε από το BBC και το Sky News.
 
H παραίτηση Κάμινγκς έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Λι Kέιν, του επικεφαλής επικοινωνιών της Ντάουνινγκ Στριτ και ουσιαστικά αφήνει τον Βρετανό πρωθυπουργό χωρίς επικοινωνιακό επιτελείο, καθώς οι δύο αυτοί ήταν οι στενότεροι συνεργάτες του.
 
Ειδικά ο Κάμινγκς αποτελούσε την «éminence grise» του Τζόνσον, καθώς θεωρείται ως ο κύριος εμπνευστής της καμπάνιας για το Brexit, ωστόσο, όταν τον περασμένο Μάιο αποκαλύφθηκε ότι είχε σπάσει την καραντίνα, οι σχέσεις του με τον Βρετανό πρωθυπουργό «κρύωσαν».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47