search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:13
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-κρούσματα: Αύξηση ρεκόρ σε Ρωσία και Ουκρανία

14.11.2020 09:19
Κορωνοϊός-κρούσματα: Αύξηση ρεκόρ σε Ρωσία και Ουκρανία - Media

 

Η Ρωσία ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού, καταγράφοντας 22.702 νέα περιστατικά covid-19, με τον συνολικό τους αριθμό σε όλη τη χώρα να φθάνει τα 1.903.253.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 391 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, με τον επίσημο απολογισμό νεκρών να φθάνει τους 32.834.

Στη Μόσχα, καταγράφηκαν 6.427 νέα κρούσματα.

Στη γειτονική Ουκρανία, ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ 12.524 νέων κρουσμάτων COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, συγκριτικά με 11.787 περιστατικά που καταγράφηκαν χθες.

Ο Μαξίμ Στεπάνοφ ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 525.176, με 9.508 θανάτους.

«Πρόκειται για πόλεμο», δήλωσε ο Στεπάνοφ, σε ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων άρχισε να αυξάνεται τον Σεπτέμβριο, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλει εθνικό lockdown τα σαββατοκύριακα προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του ιού.

Ωστόσο οι αρχές σε κάποιες πόλεις έχουν αγνοήσει τις εντολές της κυβέρνησης καθώς θέλουν να αποφύγουν την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στις περιοχές τους.

Ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίγκαλ είπε χθες ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι δεσμευτική και ο Στεπάνοφ δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν να στηριχτεί το σύστημα υγείας της χώρας.

«Εάν μειώσουμε την εξάπλωση της ασθένειας σε αυτές τις δύο ημέρες (τα σαββατοκύριακα), θα μειώσουμε σημαντικά το βάρος στο σύστημα υγείας μας», δήλωσε ο Στεπάνοφ.

Τα περιοριστικά μέτρα για τα σαββατοκύριακα θα είναι σε ισχύ από τις 14 έως τις 30 Νοεμβρίου. Βάσει των μέτρων αυτών, κλείνουν ή περιορίζεται η δραστηριότητα των περισσότερων επιχειρήσεων, με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35