search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:52
MENU CLOSE

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων σε πολλές πόλεις

14.11.2020 17:00
Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων σε πολλές πόλεις - Media

 

Η γερμανική αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων που είχε οργανωθεί στη Φραγκφούρτη, καθώς οι συμμετέχοντες δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περίπου 600 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κινήματος Querdenker το οποίο αντιτίθεται στην επιβολή μέτρων για να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19 στη Γερμανία. Η διαδήλωση αυτή είχε λάβει άδεια από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί αρχικά έκαναν χρήση νερού υπό πίεση για να ανοίξουν τον δρόμο στους διαδηλωτές, επειδή τον έκλεισαν κατ’ επανάληψη περίπου 300 αντιδιαδηλωτές. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε όμως ότι και η πρώτη διαδήλωση τελικά διαλύθηκε με τον ίδιο τρόπο, επειδή οι συμμετέχοντες αγνόησαν τις προτροπές να φορέσουν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θεωρεί πιθανή τη γρήγορη χαλάρωση των μέτρων. Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, σε μια διαδικτυακή συζήτηση προειδοποίησε ότι αναμένονται «σκληρές εβδομάδες, ακόμη και μήνες».

«Χρειάζεται πάρα πολύς καιρός, ακόμη και με πολύ αυστηρά μέτρα» για να μειωθούν οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, είπε ο υπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα την περιφέρεια Μπέρχτεσγκάντεν, στη νότια Γερμανία, που βρίσκεται υπό πλήρη καραντίνα από τις 20 Οκτωβρίου.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ είπε και αυτός ότι δεν αναμένει να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα πριν από τα τέλη Νοεμβρίου. «Αν θα χρειαστεί να παραταθούν; Ίσως, θα δούμε», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:51