search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:34
MENU CLOSE

Γαλλία: Παπούτσι της Μαρίας Αντουανέτας δημοπρατείται εν μέσω πανδημίας

14.11.2020 21:24
Γαλλία: Παπούτσι της Μαρίας Αντουανέτας δημοπρατείται εν μέσω πανδημίας - Media

 

Ένα μεταξωτό παπούτσι που ανήκε στη Μαρία Αντουανέτα, την τελευταία βασίλισσα της Γαλλίας η οποία εκτελέστηκε κατά τη Γαλλική Επανάσταση, θα δημοπρατηθεί αύριο Κυριακή, με τιμή εκκίνησης τα 10.000 ευρώ.

Η πώληση θα γίνει στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών, όπου είχαν την αυλή τους η Μαρία Αντουανέτα και ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄πριν να οδηγηθούν στην γκιλοτίνα, το 1793.

Στη φτέρνα του παπουτσιού είναι γραμμένο το όνομα της βασίλισσας και ο Ζαν-Πιερ Οζενά, του οίκου δημοπρασιών που το βγάζει προς πώληση, είπε ότι πιστεύεται πως το φορούσε τακτικά, στις καθημερινές δραστηριότητές της στο παλάτι.

«Αυτή η δημοπρασία γίνεται σε μια περίοδο που οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν πραγματικές αβεβαιότητες για τις αξίες τους και πολλοί από αυτούς στρέφονται στην ιστορία της Γαλλίας. Η Μαρία Αντουανέτα είναι ένα πρόσωπο που εγείρει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου», είπε ο Οζενά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:34