search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:10
MENU CLOSE

Καλούνται σε απολογία ανήμερα 17 Νοέμβρη για ανάρτηση στο Facebook-κάλεσμα στην πορεία του Πολυτεχνείου!

15.11.2020 09:14
Καλούνται σε απολογία ανήμερα 17 Νοέμβρη για ανάρτηση στο Facebook-κάλεσμα στην πορεία του Πολυτεχνείου! - Media

 

Δεν έχουν τέλος τα τελευταία 24ωρα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και καταστολής ή ερευνών και δικαστικών διώξεων κατά πολιτών, με αφορμή την απαγόρευση κάθε κινητοποίησης για το Πολυτεχνείο.

Την Κυριακή σε τέσσερις διαχειριστές της σελίδας στο facebook «Δίκτυο Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία» επιδόθηκαν κλήσεις από την ΕΛΑΣ για απολογία λόγω ανάρτησης-καλέσματος σε διαδήλωση για το Πολυτεχνείο. Μάλιστα οι τέσσερις πολίτες καλούνται σε απολογία ανήμερα 17 Νοέμβρη!

Σε σχετική ανάρτηση το «Δίκτυο Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία» αναφέρει:

«Γνωστοποιούμε ότι τις τελευταίες ημέρες, μαζί με την άγρια καταστολή, προσαγωγές και βιαιοπραγίες, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση εκφοβισμού μέσω κλήσεων σε απολογία όσων τολμούν και αναφέρουν τη φράση “να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου” στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ακόμη και από το διαδίκτυο!

»Από τις δηλώσεις – οδηγίες του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και μετά η επιχείρηση αυτή πραγματοποιείται και στην περιοχή της Καρδίτσας με αλλεπάλληλες κλήσεις οι οποίες έφθασαν, ύστερα από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς και σε τέσσερις διαχειριστές της σελίδας στο facebook του “Δίκτυου Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία”. Επιδόθηκαν από αστυνομικούς και καλούνται να παρεβρεθούν για απολογία το πρωί της επερχόμενης Τρίτης 17ης Νοεμβρίου!

»Το “εγκλημά” τους είναι ότι στην ανακοίνωση συμπαράστασης στους γιατρούς που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, αναφέρθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου!!!

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση μας αναφέραμε:

“Κάτω τα χέρια απο τους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς! Να «δώσουν εξηγήσεις» ζητά ο εισαγγελέας με κλήση του στον πρόεδρο και το γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ) σχετικά με ανακοίνωσή της Ένωσης στην οποία γίνεται αναφορά για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Κάτω τα χέρια από τους μαχόμενους γιατρούς. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση φίμωσης των γιατρών που αγωνίζονται και ενημερώνουν τους πολίτες για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ. Αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση και το κατεστημένο του κράτους είναι οτι μιλούν, αντιστέκονται και διεκδικούν. Τα υποκριτικά χειροκροτήματά τους για τους γιατρούς που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες μετατρέπονται τώρα σε κινήσεις εκφοβισμού.Αλληλεγγύη στους γιατρούς και το νοσοκομειακό προσωπικό της πρώτης γραμμής! Η διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη θα γίνει με κοινωνική και αγωνιστική ευθύνη. Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει σε αυτή, τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας.”

»Αντί, οι αρμόδιοι ν’ αναζητούν τους υπαίτιους για την απαξίωση και διάλυση του συστήματος υγείας που καταγγέλεται απ’ όλη την ιατρική και υγειονομική κοινότητα, όσους ευθύνονται για το χαμό ανθρώπων και την καταστροφή χιλιάδων άλλων από την πλημμύρα του Νομού Καρδίτσας, παρακολουθούν και καταγράφουν ολημερίς κι ολονυχτίς τις αναρτήσεις των πολιτών στο διαδίκτυο και ποινικοποιούν ακόμη και τις αναφορές τους…
Με πρακτικές που μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της χώρας μας, οι οποίες συγγενεύουν με όλες εκείνες που προκάλεσαν την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του ‘73, την οποία θα τιμήσουμε την προσεχή Τρίτη.
Με αυθαιρεσίες, καθώς εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει ψηφιστεί νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων και εκδηλώσεων, και με αστραπιαία ταχύτητα, επιχειρούν να άρουν δημοκρατικά δικαιώματα, να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης, να καταστείλουν και να οδηγήσουν τον κόσμο φοβισμένο στη γωνία του για να συνεχίσουν την ισοπέδωση της κοινωνίας.

»Τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η προσπάθεια εκφοβισμού δεν θα περάσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για όλα τα δικαιώματα του λαού. Κάθε τρόπος δράσης μας τηρεί απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού. Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει και να τιμήσει τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας του (μάσκες αποστάσεις κλπ) την αγωνιστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:10