search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Κρήτη: Τοξικό νέφος από πυρκαγιά σε χώρο πλαστικών απορριμμάτων (Photo | Video)

15.11.2020 13:21
Κρήτη: Τοξικό νέφος από πυρκαγιά σε χώρο πλαστικών απορριμμάτων (Photo | Video) - Media

 

Συναγερμός σήμανε το πρωί στα Φαλάσαρνα στην Κρήτη όταν μαύροι, πυκνοί καπνοί σκέπασαν τον ουρανό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του biskotto.gr, όλα συνέβησαν όταν πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από τον δημοτικό χώρο με πλαστικά ανακυκλώσιμα σκουπίδια. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική με τους κατοίκους της γύρω περιοχής να ειδοποιούν την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και τέσσερις άνδρες.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που κατέγραψε αγρότης λίγα μόλις λεπτά αφότου ξέσπασε η φωτιά φαίνεται το μέγεθος της ρύπανσης και οι μαύροι καπνοί που πνίγουν από το πρωί τα Φαλάσαρνα και τη δυτική Κίσαμο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δημοτικό χώρο εναπόθεσης νάιλον των θερμοκηπίων που προορίζονται για ανακύκλωση και που παραχωρήθηκε στους παραγωγούς με αντίτιμο χρήσης ανά στρέμμα. Οι λόγοι που προκάλεσαν την φωτιά, λίγο μετά τις 9 το πρωί, παραμένουν άγνωστοι ενώ από τις φλόγες κάηκε κι ένας στύλος της ΔΕΗ.

Στην περιοχή έσπευσε όχημα της ΠΥ Κισάμου που εντέλει περιόρισε τις φλόγες, όχι όμως και τη μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Μαύροι, πυκνοί καπνοί σκέπασαν τον ουρανό και αποκαΐδια από τόνους πλαστικών που θα «δηλητηριάσουν» με τις πρώτες βροχές τους γύρω ελαιώνες και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες των ντόπιων παραγωγών.

Και εύλογα εκείνοι αναζητούν ευθύνες και επίσημες τοποθετήσεις:

«Κάποιοι υπεκφεύγουν των ευθυνών τους και αυτή την αδράνειά τους πληρώνει τώρα ο τόπος μας», αναφέρει παραγωγός ντομάτας στο biskotto.gr και συνεχίζει: «Η εταιρία με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Κισάμου δεν επιθυμεί να ανακυκλώνει αυτά τα υλικά, όποτε και συσσωρεύονται σε τεράστιες ποσότητες. Όλοι τους έχουν ευθύνη και η απουσία τους σήμερα δείχνει και ενοχή».

Ο περιφραγμένος χώρος συνολικής έκτασης περίπου 2 στρεμμάτων φυλάσσεται από δημοτικό υπάλληλο κι όμως για ώρες και μετά την εκδήλωση της φωτιάς δεν εμφανίστηκε κανείς, πλην του πυροσβεστικού οχήματος και κάποιων απεγνωσμένων παραγωγών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:32