search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:06
MENU CLOSE

Το Μαξίμου μπροστά στη μεγάλη αλήθεια

16.11.2020 06:16

 

Η χώρα έχει φτάσει στο σημείο μηδέν σε ό,τι αφορά την πανδημία και η κυβέρνηση εμφανίζεται να τα έχει χαμένα. Ανακολουθίες , σπασμωδικές κινήσεις και εκ των υστέρων παραδοχές   μεγιστοποιούν   την ανασφάλεια των πολιτών καθώς η κοινή γνώμη εμφανίζεται να πιστεύει ότι το κυβερνητικό επιτελείο κινείτε πλέον  στα τυφλά.

Και η αλήθεια είναι μία. Όσα δεν έκανε μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση πατώντας επάνω στις δάφνες της πρώτης περιόδου σήμερα τα βρίσκει μπροστά της. Νοσοκομεία ανέτοιμα , χωρίς γιατρούς , χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό ,χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Όλα στο κενό.

Μόλις χθες το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να εκπαιδεύσει γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων  μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να ενισχυθούν οι   ΜΕΘ.  Και εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί αυτό δεν έγινε μέσα στο καλοκαίρι όταν όλα ήταν ανοικτά και οι γιατροί θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν από κοντά τα σεμινάρια.

Η κυβέρνηση  κλείνει τα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς  ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες  τα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν άσκοπη   αφού σε αυτούς τους χώρους υπήρχε περιορισμένη διασπορά του κορονοιου. . Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμφανίζονται  ανίκανοι  να αντιμετωπίσουν  το μεγάλο θέμα με στα μαζικά μέσα μεταφοράς . Ποτέ  άλλωστε δεν παραδέχτηκαν  ότι το Μετρό , και τα λεωφορεία αποτελούν μια από τις κύριες εστίες εξάπλωσης του κορονοιού παρά το γεγονός ότι οι πολίτες τηρούν ευλαβικά τα μέτρα.

Και πάλι για τα πολλά κρούσματα  φταίνε οι νέοι , φταίνε οι ανυπάκουοι πολίτες  φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων.

Και όλα αυτά ενώ  η αγορά αιμορραγεί, η εστίαση καταστρέφεται και οι άνθρωποι του Πολιτισμού εκπέμπουν sos καθώς η μεγάλη πλειοψηφία βρίσκεται στο όριο της πενίας.

Και κάπου εδώ ξεκινά το νέο κυβερνητικό αφήγημα. Κάναμε λάθος. Δεν ξέραμε , παραπλανηθήκαμε , πιστέψαμε τους επιστήμονες. Η κυβέρνηση που θεωρητικά κινείται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα άρχισε να …αδειάζει τον επιστημονικό κόσμο και να επιρρίπτει ευθύνες στους καθηγητές και τους λοιμωξιολόγους  που το καλοκαίρι τους είχαν πείσει ότι ο κορονοιός είναι σε ύφεση.

 Σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε όχι τόσο αθώα ότι : «δεν έγινε κανένα λάθος. Όλα τα χειριστήκαμε με το σωστό τρόπο. Το ότι ο ιός εξελίχθηκε γρηγορότερα και οι αρχικές εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων για τη συμπεριφορά του ιού το καλοκαίρι απεδείχθη διαφορετική, ούτε σε αυτούς μπορώ να το χρεώσω γιατί ήταν ένας καινούριος ιός, ένα καινούριο φαινόμενο». Όπως σημείωσε ο υπουργός, τον Μάιο οι λοιμωξιολόγοι «μας έλεγαν ότι πάνω από τους 26 βαθμούς Κελσίου ο ιός θα διαλυθεί», αλλά αυτό δεν συνέβη. «Τι να κάνουμε, να τους πάμε στα δικαστήρια;» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους επιστήμονες .» Προς επίρρωση της άποψης του υπουργού έσπευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος  Κυρανάκης να  πει ότι  «Δεν πέσαμε μόνο εμείς έξω, έπεσαν και οι επιστήμονες».

Η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε μπροστά στην κοινωνική κατακραυγή η οποία καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να περάσει στην επόμενη επικοινωνιακή φάση «του δεν φταίμε εμείς αλλά οι επιστήμονες. Εμείς αποφασίζουμε μετά τις εισηγήσεις των ειδικών».

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων  την ημέρα του Πολυτεχνείου. Τα κόμματα  της αντιπολίτευσης μίλησαν για χουντικής έμπνευσης μέτρο καθώς «η αναστολή άρθρων του Συντάγματος με εντολή  υπουργού και απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας είναι μια αδιανόητη πραξικοπηματική κίνηση» ενώ  η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για αντισυνταγματική απόφαση.

Και πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς αν είναι τόσο απελπισμένοι  εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου που προκειμένου να καλύψουν τα λάθη τους  καταπατούν το σύνταγμα  με μοναδική ελπίδα να αλλάξουν  η ατζέντα για δυο τρεις μέρες….

Μόνο που η πανδημία είναι εδώ παρούσα και κάθε μέρα μετράμε περισσότερους νεκρούς και διασωληνομένους  και κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την θλιβερή πραγματικότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15