search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:00
MENU CLOSE

Πολυτεχνείο: Προσφυγή ΜεΡΑ25 στο ΣτΕ για την ακύρωση της απαγόρευση της πορείας

16.11.2020 08:29
5186511-1.jpg

 

Το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι προχωρά σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αίτησης αναστολής («ασφαλιστικά μέτρα») κατά της απόφασης απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου. Πρόκειται για ένα βήμα παραπάνω μετά το χθεσινό κοινό κείμενο των τριών κομμάτων της βουλής, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 με το οποίο ζητείται η ακύρωση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι από την ΕΛΑΣ.

Οι σχετικές αιτήσεις, προσθέτει, κατατίθενται νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους δικηγόρους του κόμματος και υπογράφονται από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, και το κόμμα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι».

Σημειώνει επίσης ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη τοποθετηθεί σχετικά με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και την ουσιαστική αναστολή του άρθρου 11, καθώς περιορίζεται καθολικά ο ίδιος ο πυρήνας του σχετικού δικαιώματος των πολιτών. Ελπίζουμε, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25, και το ΣτΕ να κάνει δεκτές τις σχετικές αιτήσεις μας και να ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:59