search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:11
MENU CLOSE

Επικοινωνία Τσίπρα με Φώφη και Βελόπουλο – Ανησυχία για την τεχνητή όξυνση του κλίματος

16.11.2020 11:39
4217364.jpg

 

Με την Φώφη Γεννηματά, πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, και τον Κυριάκο Βελόπουλο πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια των χθεσινών του τηλεφωνικών επαφών με τον Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και του ΜΕΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στους συνομιλητές του την ανησυχία του για την στάση της κυβέρνησης και την κλιμακούμενη προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος, με αποκορύφωμα την αντισυνταγματική διάταξη απαγόρευσης των συναθροίσεων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Την ανησυχία του συμμερίστηκαν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, όπως μεταφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας στους συνομιλητές του υπογράμμισε ότι με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας, η καθιερωμένη πορεία του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά συμβολικές πρωτοβουλίες για την επέτειο, με ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας, μπορούν και πρέπει να πραγματοποιηθούν. Η εκ προοιμίου δε απαγορευσή τους από τον κ. Μητσοτάκη, απαντά μονάχα σε σχεδιασμούς τεχνητής όξυνσης, πόλωσης και αποπροσανατολισμού από τις σοβαρότατες κυβερνητικές ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κουμουνδούρου είχε προαναγγείλει την επικοινωνία Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς από χθες το μεσημέρι, σε μια προσπάθεια από κοινού να επισημανθεί η καταδίκη της κυβερνητικής απαγόρευσης των συναθροίσεων. Μεσολάβησε το κείμενο υπογραφών που διακινήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και το οποίο συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ25. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία χθες με τους Δ.Κουτσούμπα και Γ.Βαρουφάκη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06