search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:49
MENU CLOSE

ΕΣΗΕΑ: Η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στα κανάλια να καταργήσουν τις συμβάσεις αορίστου εργασίας

16.11.2020 13:54
Αναβάλλεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα κανάλια και τις απολύσεις - Media

 

Τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο τηλεοπτικό καθεστώς λειτουργίας των σταθμών με το σχέδιο νόμου του υφυπουργού στον πρωθυπουργό κ. Στέλιου Πέτσα συζήτησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με εκπροσώπους των δημοσιογράφων στα κανάλια, σε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή.

Το σχέδιο ενσωματώνει την Ευρωπαϊκή Τηλεοπτική Οδηγία ενώ παράλληλα περιλαμβάνει σειρά διατάξεων που αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις στους ιδιωτικούς τηλεοπτικού σταθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει μεν ότι παραμένει ο αριθμός των 400 εργαζομένων ως ελάχιστο όριο σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό αλλά οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να συμπεριλαμβάνουν στον αριθμό αυτό, εργαζόμενους σε συνδεδεμένες εταιρείες ή εταιρείες παραγωγής, κατά ποσοστό 30%, δηλαδή 120 εργαζόμενους. Επιπλέον στους 280 εργαζόμενους του κάθε σταθμού, θα περιλαμβάνονται πλέον και εργαζόμενοι με σύμβαση ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή έργου. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα στους αδειούχους σταθμούς να καταργήσουν τις συμβάσεις αορίστου εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις ως προς τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα επιδιώξει το συντομότερο συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Στέλιο Πέτσα, προκειμένου να του εκφράσει τις απόψεις του και θα ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Σε αναμονή της ανάρτησης του σχεδίου νόμου σε δημόσια διαβούλευση, όλοι οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι παραμένουν σε εγρήγορση και είναι έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:49