search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:16
MENU CLOSE

Γερμανία: Τρεις συλλήψεις για την κινηματογραφική κλοπή διαμαντιών αμύθητης αξίας από το μουσείο της Δρέσδης (Photos/Videos)

17.11.2020 10:35
Γερμανία: Τρεις συλλήψεις για την κινηματογραφική κλοπή διαμαντιών αμύθητης αξίας από το μουσείο της Δρέσδης (Photos/Videos) - Media

 

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών ατόμων για κλοπή διαμαντιών αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στη Γερμανία. Μεταξύ των κλοπιμαίων συμπεριλαμβάνεται ένα σπαθί με διαμάντια του 16ου αιώνα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε με ταυτόχρονη εισβολή σε διαμερίσματα σε ολόκληρο το Βερολίνο νωρίς το πρωί. Συνέλαβε τρία άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται στη μεγάλη ληστεία των κοσμημάτων από το μουσείο της Δρέσδης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail  οι κλέφτες μπήκαν στο μουσείο τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και έφυγαν με τουλάχιστον τρία σετ κοσμημάτων των αρχών του 18ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων διαμαντιών και ρουμπινιών.

Η αστυνομία ερεύνησε, μεταξύ άλλων, σε 18 διαμερίσματα, γκαράζ και οχήματα για τα κοσμήματα και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών δεδομένων, ρούχων και εργαλείων.

Συνολικά 1.638 αξιωματικοί έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Οι τρεις Γερμανοί που συνελήφθησαν θα εμφανιστούν ενώπιον δικαστή και ανακριτών αργότερα το πρωί, ανέφερε η αστυνομία.

Πλάνα κάμερας ασφαλείας έδειξαν ότι οι δύο από τους τρεις αυτούς άνδρες μπήκαν στο μουσείο μέσα από ένα παράθυρο τις πρώτες ώρες της 25ης Νοεμβρίου, πέρσι.

Τα κλεμμένα κοσμήματα έχουν αμύθητη αξία έως, ανέφερε η εφημερίδα Bild τότε.

Περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, ένα σπαθί του οποίου η λαβή είναι επενδεδυμένη με εννέα μεγάλα και 770 μικρότερα διαμάντια.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύτιμα κοσμήματα στη συλλογή του πρώην σαξονικού κυβερνήτη Αυγούστου.

Πως έγινε η ληστεία

Η αστυνομία αναφέρει ότι ειδοποιήθηκαν για το σπάσιμο του παραθύρου του μουσείου στις 4.59 π.μ., στις 25 Νοεμβρίου 2019, και υποψιάζεται ότι οι κλέφτες βρίσκονταν πίσω από πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο μουσείο την ίδια περίοδο.

Η διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας που προκλήθηκε από τη φωτιά, εικάζεται ότι βοήθησε τους διαρρήκτες να απενεργοποιήσουν τα συστήματα συναγερμού του μουσείου και επίσης άφησαν την περιοχή στο σκοτάδι. Δεν είναι σαφές εάν οι συναγερμοί είχαν εφεδρικό τροφοδοτικό για να λειτουργήσουν.

Επιπλέον, ανακαλύφθηκε ένα καμένο όχημα κοντά και οι ντετέκτιβ προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη για να διαπιστώσουν κατά πόσο η φωτιά σχετίζεται με την κλοπή.

Σύμφωνα με αναφορές στη Γερμανία, οι κλέφτες ήταν «μικροί στο σωματότυπό τους» και μπόρεσαν να χωρέσουν μέσα σε ένα μικρό χώρο, σε ένα παράθυρο του μουσείου.

Η συλλογή κοσμημάτων που περιελάμβανε, όχι μόνο διαμάντια, αλλά και ζαφείρια, ρουμπίνια και σμαράγδια, συγκεντρώθηκε τον 18ο αιώνα από τον Αύγουστο, εκλέκτορα της Σαξονίας και αργότερα βασιλιά της Πολωνίας, ο οποίος συγκέντρωνε όλο και πιο λαμπρά κοσμήματα ως μέρος της αντιπαλότητας του με τον βασιλιά Louis XIV της Γαλλίας.

Οι θησαυροί του μουσείου επέζησαν από επιδρομές βομβαρδιστικών των συμμάχων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως λεία πολέμου είχαν κατασχεθεί από την τότε Σοβιετική Ένωση για να επιστρέψουν στη Δρέσδη, την ιστορική πρωτεύουσα της πολιτείας της Σαξονίας, το 1958.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:16