06/03/2021 19:44:27

«Γκάφα» του ΑΠΕ-ΜΠΕ προκαλεί την οργή του ΚΚΕ - Παραπλανητική φωτογραφία σε ανάρτηση για τη συγκέντρωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ - Τι απαντά το πρακτορείο (Photo)

«Γκάφα» του ΑΠΕ-ΜΠΕ προκαλεί την οργή του ΚΚΕ - Παραπλανητική φωτογραφία σε ανάρτηση για τη συγκέντρωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ - Τι απαντά το πρακτορείο (Photo) - Media

 

Την οργισμένη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε ανάρτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Twitter, σχετικά με τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν μέλη του κόμματος, νωρίτερα, έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς η φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτηση ήταν αρχείου και δεν απεικόνιζε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ευλαβικά (αποστάσεις, μάσκες, κλπ).

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από κατακραυγή που δέχθηκε για την παραπλανητική φωτογραφία και από χρήστες των social media, κατέβασε την επίμαχη ανάρτηση, ωστόσο, δεν γλύτωσε από την οργή του Περισσού, ο οποίος έκανε λόγο για προβοκάτσια του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι «η φωτογραφία που συνοδεύει την είδηση είναι από κινητοποίηση προηγούμενων χρόνων. Από την σημερινή κινητοποίηση του ΚΚΕ ακολουθούν φωτογραφίες».

Υπενθυμίζεται ότι και σε άλλη διαδήλωση το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε χρησιμοποιήσει φωτογραφία αρχείου που ήταν παραπλανητική.

ΑΠΕ: Κανένας δόλος

Πάντως το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι «σχετικά με τη φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε για να πλαισιώσει το θέμα της σημερινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ με αφορμή την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ουδεμία πρόθεση, σκοπιμότητα ή δόλος υπήρξε από την πλευρά του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ανάγκη για άμεση μετάδοση του γεγονότος, οδήγησε στη χρησιμοποίηση εκ παραδρομής παλαιότερης φωτογραφίας που υπήρχε στο φωτογραφικό μας αρχείο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.