search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:37
MENU CLOSE

Με SMS για… γιατρό πήγε στην αμερικανική πρεσβεία το ΚΚΕ- Πώς αιφνιδίασε την ΕΛΑΣ

17.11.2020 13:45
Με SMS για... γιατρό πήγε στην αμερικανική πρεσβεία το ΚΚΕ- Πώς αιφνιδίασε την ΕΛΑΣ - Media

 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία θέλοντας με την ολιγομελή παρουσία του να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, το ΚΚΕ αιφνιδίασε τις Αρχές και βρέθηκε μια ανάσα από την πρεσβεία των ΗΠΑ όπου διαδήλωσε τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας. Ολοι φορούσαν μάσκες και τηρούσαν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο. Αναφερόμενη στον αιφνιδιασμό των κομμουνιστών, η ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των μελών του ΚΚΕ είχε στείλει SMS στο 13033 για μετάβαση σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ethnos.gr πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξηγούσαν πως περίπου 200 άτομα είχαν μετακινηθεί στέλνοντας τον κωδικό 1 στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Αγνωστο παραμένει αν έγινε έλεγχος στους διαδηλωτές ή αν προέκυψε από… έρευνα εκτός υπηρεσίας. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο οδόστρωμα της Βασιλίσσης Σοφίας νωρίς το πρωί, πριον από το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό, κι ο επικεφαλής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα  να αποχωρήσουν. Οι διαδηλωτές παρέμειναν για περίπου 20 λεπτά, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα και στη συνέχεια αποχώρησαν. Αναφορικά με το γιατί δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, η απάντηση που έρχεται από την Αστυνομία είναι ότι δεν ήθελαν να δυναμιτίσουν το κλίμα από τη στιγμή που έγινε μια ειρηνική συγκέντρωση και μόλις τους ζητήθηκε αποχώρησαν. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξηγούσαν πως περίπου 200 άτομα είχαν μετακινηθεί στέλνοντας τον κωδικό 1 στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για να κάνουν εξετάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:37