search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:28
MENU CLOSE

Κι άλλα μέτρα θέλει ο ΟΑΣΑ…

20.03.2010 10:29

Να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του οποίου είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη χώρα.

Να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του οποίου είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη χώρα.

Βασικά συστατικά της συνταγής που βρίσκονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα: αύξηση της παραγωγικότητας και συγκράτηση μισθών. Κλειδί και η συγκράτηση των δαπανών καθώς η αύξησή τους – κατά 9% από το 2006 μέχρι το 2009 – θεωρείται η κύρια αιτία της εκτόξευσης του ελλείμματος.

Ο οργανισμός προτείνει άμεση μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης , επικήμυνση του χρόνου με τον οποίο υπολογίζεται η σύνταξη και αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για ελάχιστη σύνταξη.

Προτείνεται ακόμη, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, μέσω προώθησης ευρέων αποκρατικοποιήσεων και απελευθέρωσης κλειστών επαγγελμάτων, μείωση του μισθολογικού κόστους για το κράτος, με περιορισμό μονιμοποίησης συμβασιούχων και αναδιαρθώσεις κρατικών φορέων που είναι ζημιογόνοι.

Ο πρόεδρος του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία αναφέρει στο κείμενο της έκθεσης ότι “τα κυβερνητικά μέτρα θα μπορούσαν να φέρουν σημαντικά διαρθρωτικά οφέλη” ωστόσο επισημαίνει ότι “η Ελλάδα πρέπει να μελετήσει την εφαρμογή μέτρων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα ώστε να αντιμετωπίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21