search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:38
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Ρωσία: Στοιβαγμένα πτώματα το ένα πάνω στο άλλο σε νοσοκομεία (Video)

17.11.2020 15:33
Κορωνοϊός – Ρωσία: Στοιβαγμένα πτώματα το ένα πάνω στο άλλο σε νοσοκομεία (Video) - Media

 

Εικόνες από νοσοκομεία στη Ρωσία με ασθενείς που έχουν χάσει τη μάχη με τον κορωνοϊό και τα πτώματα τους να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, δημοσίευσε το αμερικανικό CNN.

Τα άκρα ενός πτώματος κρέμονται από ένα φορείο σε θάλαμο νοσοκομείου, ενώ λίγο πιο δίπλα ασθενείς με κορωνοϊό παλεύουν για τη ζωή τους, όπως φαίνεται σε βίντεο του CNN.

«Έτσι φαίνονται οι νύχτες μας: Τρομακτικές», ακούγεται να λέει ένας άνδρας , ο οποίος περιγράφει όσα βιώνει ως μέλος του νοσοκομείου στο Ulyanovsk, μια πόλη περίπου 500 μίλια ανατολικά της Μόσχας. «Δύο ακόμα στο θάλαμο μας», λέει, ενώ γυρίζει ένα πτώμα. «Έτσι τους σκοτώνει όλους», προσθέτει.

Σύμφωνα με το CNN, αυτό το βίντεο είναι ένα μόνο από τα πολλά που έχει στην κατοχή του και δείχνει τις τρομακτικές συνθήκες στα νοσοκομεία της Ρωσίας.

Το βίντεο δείχνει νεκροτομεία με σώματα, γυμνά, το ένα πάνω στο άλλο, στο δάπεδο στοιβαγμένα με τις σκηνές να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη και όχι νοσοκομεία.

Τα συγκεκριμένα βίντεο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποδεικνύουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ υψηλότερος από όσα ανακοινώνονται επίσημα.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει πάνω από 33.000 νεκρούς από κορονοϊό, αλλά αυτός ο αριθμός αμφισβητείται.

«Νομίζω ότι ο πραγματικός αριθμός είναι περίπου 130.000 άνθρωποι», δήλωσε ο Alexey Raksha, πρώην κυβερνητικός στατιστικός που έκανε τις εκτιμήσεις του με βάση επίσημα στοιχεία σχετικά με τους υπερβολικούς θανάτους.

Ένας οδηγός ασθενοφόρου από το Σαράτοφ της νοτιοδυτικής Ρωσίας υποστήριξε στο CNN ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο του είναι ένα «χάος».

«Οι γιατροί αρνούνται ακόμη και να δεχτούν ηλικιωμένους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα», είπε. «Τους λένε ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν. Αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια στους θαλάμους» ανέφερε.

Σε ένα άλλο βίντεο που δόθηκε στο CNN, γυρισμένο σε υπερφορτωμένο νεκροτομείο, ένας άνδρας περιγράφει εικόνες φρίκης: «Δεν μπορούμε να βρούμε κανένα μέρος εδώ. Είναι σαν μια ταινία τρόμου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βιτσισλάβ Βολόντιν δήλωσε ότι 130 βουλευτές στην παρούσα περίοδο έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό ή ασθενούν αυτή την στιγμή, ενώ 28 βουλευτές νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:36