search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:39
MENU CLOSE

Σπάνιο κλικ: Η Έλενα Ναθαναήλ σε ηλικία 21 ετών στην Κέρκυρα (Photo)

17.11.2020 15:43
Σπάνιο κλικ: Η Έλενα Ναθαναήλ σε ηλικία 21 ετών στην Κέρκυρα (Photo) - Media

 

Η Έλενα Ναθαναήλ ήταν μια από τις ωραιότερες γυναίκες που έχουν περάσει ποτέ από τη μεγάλη οθόνη.

Η Ελενα Ναθαναήλ συνδύαζε ομορφιά, ποιότητα και ταλέντο. Άντρες και γυναίκες συμφωνούσαν ότι η αξέχαστη ηθοποιός και μούσα του ελληνικού κινηματογράφου μαγνήτιζε τα βλέμματα και καθήλωνε το κοινό, με το επιβλητικό παρουσιαστικό, την αρχαιοελληνική κομψότητα και το ιδιαίτερο ταλέντο της.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών επισκέφτηκε το στούντιο της Φίνος Φιλμ, συνοδευόμενη από τον δημοσιογράφο Νίκο Λυμπερόπουλο, με σκοπό να γνωρίσει τον Γιάννη Δαλιανίδη. Από την πρώτη στιγμή ο Γιάννης Δαλιανίδης αντιλήφθηκε ότι διαθέτει τις προϋποθέσεις να φτάσει ψηλά σαν ηθοποιός. Το αποτέλεσμα ήταν να υπογράψει, την επόμενη μέρα, συμβόλαιο με τη Φίνος Φιλμ για το μιούζικαλ του Δαλιανίδη «Κάτι να Καίει» (1963), του οποίου τα γυρίσματα είχαν ήδη αρχίσει, και να παίξει δίπλα στα ιερά τέρατα της εποχής, Ηλιόπουλο, Βλαχοπούλου, Λάσκαρη, Καραγιάννη. Στη Φίνος Φιλμ είχε άλλες δύο παρουσίες στις ταινίες «Το Λεβεντόπαιδο» και «Ξύπνα Βασίλη», με σημαντικούς ρόλους.

Το 1968 αποτελεί χρονιά «σταθμό» για την καριέρα της καθώς κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την σημαντική ερμηνεία της στο ατμοσφαιρικό δράμα «Ραντεβού με μια άγνωστη» στο 9ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, γράφοντας με τρόπο ξεχωριστό την δική της κινηματογραφική ιστορία.

Ο δημοσιογράφος Αρης Λουπάσης δημοσίευσε στο προφίλ του στο Ιnstagram ένα σπάνιο κλικ της Ελενας Ναθαναήλ από εκείνη την χρονιά. Η ηθοποιός σε ηλικία 21 ετών επισκέφτηκε την Κέρκυρα για να παραστεί στην πρώτη πανελλαδική προβολή της νέας της ταινίας με τίτλο «Επιχείρηση Απόλλων».

Στη λεζάντα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στις 5 Φεβρουαρίου του 1968 η Έλενα Ναθαναήλ επισκέπτεται την Κέρκυρα. Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο, δημοσιογράφοι και θαυμαστές από το πανέμορφο νησί των Φαιάκων της επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή, καθώς και το βράδυ της προβολής της ταινίας στον κινηματογράφο “Παλλάς” όπου εντυπωσιάζει τους πάντες με την φίνα και στιλάτη παρουσία της. Με την ίδια επιτυχία πραγματοποιείται λίγες μέρες αργότερα και η πρεμιέρα στην Αθήνα με παρουσία λαμπερών καλεσμένων και πλήθος κόσμου που κατακλύζει τον κινηματογράφο “Ορφεύς” στην οδό Σταδίου. Μια υπέροχη ταινία ελληνοσουηδικής παραγωγής, γεμάτη χρώματα, εκπληκτικά πλάνα από Κέρκυρα, Ναύπλιο και Επίδαυρο και την μαγική μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, η οποία κάνει επιτυχία σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική προβάλλοντας το ελληνικό στοιχείο με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό. Η ομορφιά της αγαπημένης Ελληνίδας ηθοποιού και η γοητεία του Γερμανού συμπρωταγωνιστή της Τόμας Φρίτς αποθεώνονται κυριολεκτικά σε μια ρομαντική και συγκινητική ιστορία αγάπης που αφήνει εποχή. Ο ίδιος χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα μετά τον “χαμό” της θα εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον επαγγελματισμό, την ασύλληπτη ομορφιά και το μεγαλείο του χαρακτήρα της, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ” Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα, δεν θα την ξεχάσω ποτέ».

Η Έλενα Ναθαναήλ ήταν ταλαντούχα, όμορφη και φινετσάτη ηθοποιός. Έφυγε νέα από κοντά μας, σε ηλικία 61 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Πηγή: bovary.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38