search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:35
MENU CLOSE

Εργαζόμενοι στον Τύπο ΕΣΠΗΤ: Διαλύεται το ασφαλιστικό ταμείο της ΤΑΙΣΥΤ – Απορροφάται στον «ασφαλιστικό κουβά» του ΕΦΚΑ

17.11.2020 16:45
Εργαζόμενοι στον Τύπο ΕΣΠΗΤ: Διαλύεται το ασφαλιστικό ταμείο της ΤΑΙΣΥΤ – Απορροφάται στον «ασφαλιστικό κουβά» του ΕΦΚΑ - Media

 

Την εσκεμμένη διάλυση του ασφαλιστικού τους συστήματος ΤΑΙΣΥΤ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και ζητούν από την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) να πάρει πρωτοβουλίες υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Εργατών Τύπου (Κίνηση Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου):

Στα εξ ων συνετέθη συνεχίζει να διαλύεται το ΤΑΙΣΥΤ.

Το τμήμα συντάξεων μετακόμισε από το ιδιόκτητο κτίριο του ταμείου επί της Χρήστου Λαδά στην Αχαρνών 29.

Δεν ξέρουμε τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η απόφαση του ΕΦΚΑ, αλλά η αποκοπή μιας κρίσιμης υπηρεσίας από τον κύριο όγκο των υπόλοιπων διευθύνσεων μόνο προβλήματα δημιουργεί στους ασφαλισμένους.

Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισαν όσοι ενδιαφερόμενοι αναζήτησαν τη συγκεκριμένη διεύθυνση είναι ότι δεν έχει αναρτηθεί πουθενά το νέο τηλέφωνο! Αλλά η διάλυση έχει και συνέχεια…

Υπάλληλοι του ΤΑΙΣΥΤ παίρνουν μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αφήνοντας ακέφαλα τμήματα που παίζουν κρίσιμο ρόλο. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το άλλοτε κραταιό ΤΑΙΣΥΤ, το ταμείο που χτίστηκε με τις ασφαλιστικές μας εισφορές, είναι πλέον η εικόνα ενός ταμείου-φάντασμα.

Μετά την επεισοδιακή ενοποίηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, σήμερα βρίσκεται απορροφημένο στον «ασφαλιστικό κουβά» του ΕΦΚΑ και σταδιακά χάνει κάθε ίχνος αυτόνομης λειτουργίας. Η περίφημη ασφαλιστική ενοποίηση αποδεικνύεται καθημερινά χειροτέρευση των ασφαλιστικών υπηρεσιών, ταλαιπωρία για τον ασφαλισμένο και μείωση των παροχών.

Καταγγέλλουμε αυτή την εσκεμμένη διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος και ζητάμε από την ΕΣΠΗΤ να πάρει πρωτοβουλίες υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Οι συνθήκες του λοκντάουν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν, από ένα σημείο και μετά, την αδρανοποίηση των συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων, ειδικά σε τόσο κρίσιμα ζητήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10