search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:11
MENU CLOSE

Εγκρίθηκε το πρώτο… οικιακό τεστ κορωνοϊού που δίνει αποτελέσματα σε 30 λεπτά

18.11.2020 07:01
Ο «χάρτης της λοίμωξης»: Πώς κατανέμονται γεωγραφικά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Media

 

Στο σπίτι μας, χωρίς δυσκολίες και ταλαιπωρία, αμέσως θα μαθαίνουμε εαν έιμαστε θετικοί ή όχι στον κορωνοιο. 

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, το πρώτο διαγνωστικό τεστ αυτο-ελέγχου για Covid-19, το οποίο μπορεί να κάνει κανείς μόνος του στο σπίτι και να πάρει τα αποτελέσματα σε 30 λεπτά.

Το γρήγορο τεστ μιας χρήσης, δημιούργημα της εταιρείας Lucira Health, δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε άνω των 14 ετών, ο οποίος υποψιάζεται ότι μπορεί ότι έχει Covid-19, να πάρει δείγμα από τη μύτη του και μετά να «τσεκάρει» αν έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, δείχνοντας θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Έως τώρα είχαν εγκριθεί από τη FDA διαγνωστικά τεστ που επέτρεπαν σε κάποιον να συλλέξει δείγμα μόνος του, αλλά μετά έπρεπε να το στείλει για ανάλυση σε κάποιο εργαστήριο. Το νέο τεστ είναι το πρώτο που δεν απαιτεί κάτι τέτοιο, αλλά δίνει κατ’ οίκον αποτελέσματα.

Το τεστ «Lucira Covid-19 All-In-One Test Kit» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία, ενώ για χρήση σε παιδιά κάτω των 14 ετών η χρήση του τεστ πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06