search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:20
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Οι αρνητές της πανδημίας να μένουν εκτός ΜΕΘ» – Σοκαριστική πρόταση από τον Ελβετό «Τσιόδρα»

18.11.2020 07:48
Η Ευρώπη γονατίζει από κορωνοϊό και στην Ελβετία προετοιμάζουν τα θέρετρα σκι για τα Χριστούγεννα - Media

 

Δραματική είναι η κατάσταση και στα δημόσια νοσοκομεία της Ελβετίας, παρότι θεωρείται ότι η χώρα έχει ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης θεωρείται από τα καλύτερα παγκοσμίως.

Η έξαρση της πανδημίας φαίνεται ότι έχει διαμορφώσει μια τόσο ασφυκτική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πλησιάζοντας στο 100%, κάτι που ώθησε έναν από τους κορυφαίους συμβούλους για θέματα δημόσιας υγείας στην χώρα να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο μια άκρως αιρετική πρόταση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, ο Γουίλι Όγκιερ αν κάποιος ανήκει στους σκεπτικιστές ή ακόμα χειρότερα στους αρνητές του ιού να χάνει το δικαίωμα σε ένα κρεβάτι ΜΕΘ, τη στιγμή που υπάρχει τέτοια συμφόρηση.

«Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας».

Ακόμα πιο σοκαριστική, όμως είναι η ανακοίνωση της Ελβετικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (SGI).

Αφού ενημέρωσε τους πολίτες ότι οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν πλέον γεμίσει, και καθώς δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα, ζητά από αυτους να δηλώσουν αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση βαριάς νόσησης.

«Όλα τα άτομα – ειδικά εκείνα που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από το νέο κορονοϊό – καλούνται να δηλώσουν εκ των προτέρων την επιθυμία τους, γραπτά ή τηλεφωνικά, για το αν θα ήθελαν ή όχι να ληφθούν μέτρα που παρατείνουν τη ζωή σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Η δήλωση υποστηρίζει τους συγγενείς σας καθώς και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας στη λήψη αποφάσεών τους, και συνεπώς στην παροχή κατάλληλης θεραπείας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Χθες Τρίτη, στην Ελβετία καταμετρήθηκαν 4.560 νέα κρούσματα. Στη δίνη της πανδημίας βρίσκεται ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που έχει τα γραφεία του στην χώρα των Άλπεων. Δεκάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη νοσηλευθεί.

Η Γαλλία έχει προσφερθεί να δεχτεί στα δικά της νοσοκομεία ασθενείς από την Ελβετία.

Κάποιοι άλλοι βγαίνουν από την μονάδα εντατικής θεραπείας νωρίτερα, σε μία προσπάθεια να απελευθερωθούν κρεβάτια.

Ασθενείς ενθαρρύνονται να παραμείνουν στην οικεία τους ακόμα και αν η κατάσταση τους εμφανίζει ανησυχητική επιδείνωση.

Τέλος ένα ακόμη ενδεικτικό παράδειγμα που αποτυπώνει την φρίκη της κατάστασης είναι ότι γιατροί και νοσοκόμοι, προσβεβλημένοι από κορωνοϊό, αλλά που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ενθαρρύνονται να συνεχίσουν να εργάζονται στα νοσοκομεία, τηρώντας βέβαια όλες τις προφυλάξεις.

Πηγή: protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:19