search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:51
MENU CLOSE

Δικηγόρος καταγγέλλει «βασανισμό» των συλληφθέντων στα Σεπόλια μέσα στο Τμήμα – «Αστυνομικοί διέπραξαν κακουργήματα» (Video)

18.11.2020 08:21
Δικηγόρος καταγγέλλει «βασανισμό» των συλληφθέντων στα Σεπόλια μέσα στο Τμήμα - «Αστυνομικοί διέπραξαν κακουργήματα» (Video) - Media

 

Η Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της οικογένειας Κατή, που συνελήφθηε χθες σχεδόν σύσσωμη (γιος, κόρη και πατέρας) περιγράφει στο τηλεοτπικό κανάλι Kontra και την εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, τις αδιανόητες επιθέσεις των αστυνομικών κατά ολόκληρης της οικογένειας του νεαρού Ορέστη Κατή που συνελήφθη στα Σεπόλια, έξω από το σπίτι του την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020, μετά τη λήξη της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου που πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Λαρίσης και τη συγκέντρωση εκεί μετά από τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας.

Η Αντωνία Λεγάκη περιγράφει ανατριχιαστικές σκηνές με τα “κατορθώματα” των αστυνομικών των ομάδαων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ που “τίμησαν” -με τον τρόπο τους και από την πλευρά τους- τη σημερινή επέτειο.

Η δικηγόρος των συλληφθέντων κάνει λογο για μια “αλληλουχία πράξεων βαριά κακουργηματικών από μέρους της ΕΛΑΣ, η οποία αμέσως μετά το τέλος μιας πορείας απόλυτα ειρηνικής και με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία ληφθέντα”

Όπως τόνισε, ενώ οι άνθρωποι αυτοί αποχωρούσαν ειρηνικά από το σταθμό Σεπολίων, η οικογένεια Κατή είχε την κακή τύχη να μη χρειάζετι να πάρει το μετρό, αλλά να μένει σε μια πολυκατοικία των Σεπολίων. Εκεί λοιπον οι ομάδες  ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ πήραν εντολή και άρχισαν να κυνηγούν τον κόσμο στα στενά. 

Η μητέρα και ο γιός μπήκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας για να πάνε στο σπίτι τους και εκεί τους πρόλαβαν οι αστυνομικοί, άρπαξαν το παιδί και άρχισαν να το χτυπάνε, ενώ όταν η μητέρα διαμαρτυρήθηκε δέχτηκε κι αυτή άγριο ξυλοδαρμό με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Της είπαν δε ότι εάν θέλει να δει το γιο της να πάει στο ΑΤ Κολωνού. Στη συνέχεια, πατέρας και κόρη, μετέβησαν στο ΑΤ Κολωνού για να δουν τον συλληφθέντα Ορέστη. 

Εκεί βέβαια έμαθαν ότι τους είπαν ψέμματα και ότι ο συλληφθείς είχε μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Όταν ο πατέρας διαμαρτυρήθηκε, αστυνομικοί άρχισαν να τον χτυπούν, να τον πατάνε κάτω στο δρόμο, με αποτέλεσμα να πάθει διαγνωσμένο ισχαιμικό επεισόδιο. Η κόρη του άρχισε να φωνάζει, αι τότε την άρπαξαν κι αυτήν από τα μαλλιά, την έσειραν μέσα στο ΑΤ Κολωνού, μαζί μάλιστα με τον διαμαρτυρόμενο οικογενειακό φίλο που τους μετέφερε στο χώρο. Η κοπέλα γρονθοκοπήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό που φορούσε ενισχυμένα γάντια και ο οποίος την έβρισε αποκαλώντας την “πουτανάκι” και την έφτυσε στο πρόσωπο! Ξύλο έφαγε και ο φίλος της οικογένειας όταν προσπάθησε να την προστατεύσει! 

Δείτε όλη τη συνέντευξη της Αντ. Λεγάκη:

Καταλήγοντας η κα Λεγάκη τόνισε πως αναβαθμίζεται η δράση τέτοιτων τημάτων της αστυνομίας που κακοποιούν και ουσιαστικά βασανίζουν μέσα στο τμήμα προσαχθέντες. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48