search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:00
MENU CLOSE

Επιμένει ο Τραμπ: Υπήρξε νοθεία στις εκλογές, εγώ είμαι ο νικητής – Mπαράζ από τουίτς (Photos)

18.11.2020 15:01
Επιμένει ο Τραμπ: Υπήρξε νοθεία στις εκλογές, εγώ είμαι ο νικητής - Mπαράζ από τουίτς (Photos) - Media

 

Την καθημερινή του απόπειρα να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ συνεχίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος – επιλεκτικά – δημοσιεύματα για να υποστηρίξει ότι υπήρξε εκτεταμένη νοθεία και ο ίδιος είναι ο πραγματικός νικητής.

Την τελευταία ώρα, ο Τραμπ επανήλθε μέσω Twitter με τέσσερις αναρτήσεις του, αρχικά αναδημοσιεύοντας άρθρο των New York Times το οποίο επισημαίνει ότι έλαβε 10,1 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια. Αν και το γεγονός οφείλεται προφανώς στην αυξημένη συμμετοχή, ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει πως «νίκησα στις εκλογές» και υπήρξε «εκτεταμένη νοθεία σε όλη τη χώρα».

Σε άλλη ανάρτησή του χαρακτηρίζει λάθος την απόφαση της Κομητείας Γουέιν, στο Μίσιγκαν, να επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας ότι ψήφισαν περισσότεροι από τον πληθυσμό, ενώ υπήρξε εκφοβισμός των ψηφοφόρων.

Σχολιάζοντας αναφορά του Reuters σε δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η αφισβήτηησ του εκλογικού αποτελέσματος επηρεάζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αμερικανική δημοκρατία, ο Τραμπ επαναλαμβάνει τα περί «χειραγωγημένων εκλογών», ενώ αμφισβητεί και τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια στους ισχυρισμούς του ότι οι ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν επαρκή πρόσβαση στην επιτήρηση της καταμέτρηση των ψήφων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:59