search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:45
MENU CLOSE

Πριν φιλήσει χιλιάδες γυναίκες, ο Σον Κόνερι έδωσε το πρώτο γκέι φιλί στην ιστορία της τηλεόρασης (Photo)

18.11.2020 15:44
Πριν φιλήσει χιλιάδες γυναίκες, ο Σον Κόνερι έδωσε το πρώτο γκέι φιλί στην ιστορία της τηλεόρασης (Photo) - Media

 

Ο Σον Κόνερι υπήρξε ένας μεγάλος γόης και καρδιοκατακτητής του Χόλιγουντ. Ενσάρκωσε τον Τζέιμς Μποντ, τον μάτσο πράκτορα για να τον οποίο έλιωναν όλες οι γυναίκες.

Αρρενωπός, σοβαρός, το απόλυτο αρσενικό της εποχής.

Πριν φιλήσει όμως χιλιάδες γυναίκες για τις ανάγκες των ρόλων του, ο Σκωτσέζος ηθοποιός ήταν αυτός που χάρισε το πρώτο γκέι φιλί στην ιστορία της μικρής οθόνης.

Το περιβόητο φιλί προβλήθηκε το 1960 σε παραγωγή του BBC, που μετέφερε το θεατρικό έργο «Colombe» του Ζαν Ανουίγ στην τηλεόραση.

Ο Κόνερι πρωταγωνιστεί ενσαρκώνοντας τον Ζουλιέν, έναν νεαρό στρατιώτη που επιστρέφει σπίτι του για να ανακαλύψει ότι η γυναίκα του τον έχει αφήσει για έναν άλλον άντρα, τον Πολ (Ρίτσαρντ Πάσκο).

Συντετριμμένος και χωρίς να μπορεί να το δεχτεί, πηγαίνει να τον αντιμετωπίσει ώστε να δει με τα μάτια του τι του βρήκε.

Την περίοδο που προβλήθηκε το φιλί, στη Μεγάλη Βρετανία η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη. Ωστόσο, έγινε αποδεκτό από την κοινή γνώμη καθώς αποτελούσε μέρος ενός κλασικού έργου από έναν μεγάλο Γάλλο δραματουργό.

Ωστόσο, ήταν το πρώτο φιλί μεταξύ δύο ανδρών που προβλήθηκε στην τηλεόραση. Έπρεπε να περάσουν άλλα 27 χρόνια για να προβάλει ξανά το BBC ένα τέτοιο φιλί.

Μέχρι πρόσφατα το συγκεκριμένο θεατρικό έργο ήταν χαμένο, ωστόσο, αντίγραφό του βρέθηκε στις ΗΠΑ, αποκαταστάθηκε και τώρα υπάρχει στη βιβλιοθήκη του BFI.

Ωστόσο, μόνο ένα καρέ είναι δημόσια διαθέσιμο.

Πηγή: bovary.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:41