search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:40
MENU CLOSE

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό

19.11.2020 06:29
5179730.jpg

 

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Ο Ιερώνυμος έχει ήπια συμπτώματα και ακολουθεί τις θεραπείες των ιατρών του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κ. Ιερώνυμος νοσηλευόταν αρχικα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο εκπρόσωπός του ανέφερε ότι ο αρχιεπίσκοπος είχε πυρετό 37,7, ενώ σύμφωνα με πηγές από την Αρχιεπισκοπή, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα αναπνευστικά προβλήματα. Κυρίως η ηλικία του – είναι 82 ετών – οδήγησε τους θεράποντες ιατρούς του στην απόφαση να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Την περίθαλψη του Αρχιεπισκόπου έχει αναλάβει η Αναστασία Κοτανίδου και χθες τον επισκέφθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Ο ίδιος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους για τήρηση των μέτρων.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος και όλοι οι μητροπολίτες τέθηκαν σε καραντίνα καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα μεταξύ των Ιεραρχών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10