search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:02
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Βράζει η Βόρεια Ελλάδα – Σενάρια για κλείσιμο των χερσαίων συνόρων

19.11.2020 08:14
Κορωνοϊός: Βράζει η Βόρεια Ελλάδα - Σενάρια για κλείσιμο των χερσαίων συνόρων - Media

 

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα και, ιδιαίτερα, στο αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη… μέση της διαδρομής του γενικευμένου lockdown των τριών εβδομάδων, το ιικό φορτίο σε συγκεκριμένες περιφέρειες (πέραν της συμπρωτεύουσας, σε Δράμα, Πέλλα, Φλώρινα, Γρεβενά και Χαλκιδική) ηχεί…καμπανάκι κινδύνου και πλέον η εφαρμογή περαιτέρω αυστηρών παρεμβάσεων δείχνει να μετατρέπεται σε μονόδρομο, προκειμένου να τεθούν αναχώματα στη διασπορά και η πίεση στο σύστημα της υγείας να μη μετατραπεί σε…μέγγενη.

Στο πλαίσιο αυτό, τα σενάρια που εξετάζονται είναι δραστικά, με την προσοχή να εστιάζει, κατά κύριο λόγο, στην έντονη κινητικότητα, η οποία παρατηρείται στα βόρεια σύνορα, όπως, για παράδειγμα, από εργάτες γης, που προέρχονται από επιβαρυμένες επιδημιολογικά χώρες.

Με την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, έχοντας τις πρώτες συζητήσεις με τους στενούς συνεργάτες του. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει, για το πρωί της Πέμπτης νέα σύσκεψη, με τη συμμετοχή των κυρίων Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής, στην πρώτη γραμμή θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξετάζεται ακόμα και το κλείσιμο των συνόρων, ενώ δεν αποκλείονται περαιτέρω παρεμβάσεις που σχετίζονται με τις μετακινήσεις των πολιτών. Ένα σενάριο, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας νωρίτερα από τις εννέα το βράδυ, που ισχύει σήμερα.

Χθες Τετάρτη ερωτηθείς από το Action24 για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει έξτρα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα, όπως το κλείσιμο των συνόρων ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος απάντησε: «Τα πάντα αξιολογούνται και βλέπουμε την επικινδυνότητα. Όλα είναι στο τραπέζι. Μπορεί να υπάρχουν τρύπες που πρέπει να κλείσουν».

«Μην δημιουργούμε προσδοκίες σχετικά με το λοκντάουν, είναι λάθος», ανέφερε σχολιάζοντας το πότε θα γίνει άρση του λοκντάουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:01