search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:18
MENU CLOSE

Ξεχείλισαν οι ΜΕΘ στη Λάρισα – Σχεδόν πολεμικές οι εικόνες στην εφημερία

19.11.2020 20:03
Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Φοβάμαι το 3ο κύμα της πανδημίας Γενάρη - Φλεβάρη - Media

 

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λάρισα, όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχουν ξεχειλίσει.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας ανέφεραν σήμερα το πρωί πως η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από εκείνη της Θεσσαλονίκης.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων λοιμώξεων είναι σταθερά τριψήφιος και οι υποδομές της θεσσαλικής πόλης είναι σαφώς υποδεέστερες. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα επιπλέον 3.227 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 499 συμπολίτες μας. Από τα νέα κρούσματα, στη Λάρισα εντοπίστηκαν τα 155 περιστατικά.

Στη Λάρισα λειτουργεί και Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, αλλά τεράστιο βάρος καλείται να σηκώσει το Γενικό νοσοκομείο, που σήμερα εφημερεύει.

Όπως μεταδίδει το Iatronet, οι εικόνες στην εφημερία είναι σχεδόν πολεμικές και συνηθισμένες τις τελευταίες εβδομάδες. Πλήθος ασθενών συρρέουν στα επείγοντα με συμπτώματα – πολλές φορές βαριά – CoViD-19, όπως αναφέρουν πηγές από το νοσοκομείο.

Πολλοί από αυτούς, είχαν υποβληθεί σε τεστ πριν από μία εβδομάδα και – έπειτα από λίγες μέρες με ήπια συμπτώματα – εμφάνισαν βαριά εικόνα της νόσου και χρειάστηκαν εντατική ή και διασωλήνωση. 

Ενδεικτικό είναι το εξής στοιχείο: από τα 104 κρεβάτια στην κλινική CoViD-19, μόλις τα 12 ήταν κενά το βράδυ της Πέμπτης. Ακόμη πιο πιεστική είναι η κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), στην οποία είναι κατειλημμένα και τα 24 κρεβάτια.

Τι γίνεται αν χρειαστεί άλλα; Διακομίζονται στα νοσοκομεία Τρικάλων, Λαμίας, Χαλκίδας και πιο κάτω…

Το Iatronet επικοινώνησε με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Γρηγόρη Βλαχάκη (φωτογραφία πάνω), προκειμένου να πληροφορηθεί για την εικόνα του νοσοκομείου:

“Είμαστε όλοι εδώ διαρκώς και δίνουμε μάχη”, μάς λέει, εμφανώς αγχωμένος, αλλά και αισιόδοξος: “Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και αυξάνουμε σταθερά τις κλίνες ΜΕΘ”.

Ο κ. Βλαχάκης σημειώνει πως το Γενικό Νοσοκομείο ξεκίνησε πέρυσι με 8 κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία έγιναν 20 και χθες έφτασαν τα 24, χάρη στον εξοπλισμό που έστειλε το υπουργείο Υγείας.

Η συγκεκριμένη στρατηγική επιλέγεται και από άλλα νοσοκομεία της χώρας, αλλά το στοίχημα είναι το πώς θα στελεχωθούν οι επιπλέον θέσεις νοσηλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται εθελοντικά μετακινήσεις εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η κάλυψη των αναγκών γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς 500 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν αναρρωτική άδεια και πολλοί εξ αυτών νοσούν από CoViD-19.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:15