search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Νότια Κορέα: Με μόλις τρεις θανάτους σήμανε συναγερμό για τρίτο κύμα

20.11.2020 06:40
Νότια Κορέα: Με μόλις τρεις θανάτους σήμανε συναγερμό για τρίτο κύμα - Media

 

Διαφορετική προσέγγιση απο τις άλλες χώρες είχε η Νοτια Κορέα σε ότι αφορά την αντιμετώιση του δεύτερου κύματος του κορωνοιου.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας προέτρεψε την Παρασκευή τους συμπατριώτες του να αποφεύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις και τις κοινωνικές επαφές και προειδοποίησε πως ενδέχεται να επιβληθούν εκ νέου αυστηρά περιοριστικά μέτρα, εάν δεν ανασχεθεί αυτό που το υπουργείο Υγείας φοβάται πως είναι το «τρίτο κύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε λίγη ώρα νωρίτερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 363 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να σπάει το φράγμα των τριάντα χιλιάδων και να φθάνει τις 30.017.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να ξεπερνά τους πεντακόσιους νεκρούς (είναι πλέον 501). Ο δείκτης θνητότητας παραμένει στο 1,67%.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν ζήτησε να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες δημόσιες συναθροίσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς, προέτρεψε τους εργοδότες να φροντίσουν το προσωπικό των επιχειρήσεών τους να δουλεύει από το σπίτι σε όποιες περιπτώσεις είναι δυνατόν αυτό, ενώ ενθάρρυνε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών να μείνουν σπίτι.

«Εάν δεν σταματήσουμε τώρα αυτόν τον ρυθμό εξάπλωσης, η καθημερινότητά μας, στην οποία μπορούσαμε τουλάχιστον να πάρουμε μια ανάσα, θα τεθεί υπό περιορισμό», τόνισε κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την πανδημία ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Μουν Τζε-ιν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37