25/11/2020 01:06:58

Το αντιμνημονιακό σενάριο στην υγειονομική του παραλλαγή

Το αντιμνημονιακό σενάριο στην υγειονομική του παραλλαγή  - Media

 

Είναι προφανές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλη η συστημική και αντισυστημική Αριστερά προσπαθούν απεγνωσμένα να δώσουν στην παγκόσμια πανδημία που σαρώνει τον πλανήτη, πολιτικά χαρακτηριστικά με ιδεολογικές προεκτάσεις. Το ζήτημα αυτό δεν αντέχει προφανώς σε καμιά κριτική, διάλογο ή λογική προσέγγιση. Η στάση τους  είναι απλά ανεύθυνη έως εγκληματική και ηθικά ανεπίτρεπτη έως απαράδεκτη. Κι όμως, η Αριστερά στην Ελλάδα δεν δείχνει να συγκινείται από τους νεκρούς κι απ’ την παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Αντίθετα, την αντιμετωπίζει ως μια ακόμα αφορμή για την …παγκόσμια επανάσταση της οποίας καλείται  να ηγηθεί - στο όνομα των λαϊκών αγώνων που δεν σταματούν ούτε σε περιόδους γενικής θανατηφόρου πανδημίας. Μπορεί όλος ο πλανήτης να τηρεί μέτρα έκτακτης υγειονομικής (το τονίζουμε αυτό) ανάγκης, η τιμημένη ελληνική Αριστερά όμως, συνεχίζει να εορτάζει τις επετείους της, να οργανώνει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, απεργιακές κινητοποιήσεις, επαναστατικές πορείες… 

Είναι προφανές ότι η Αριστερά επιθυμεί την σύγκρουση και όχι την λύση. Επιθυμεί το χάος και όχι την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Είναι προφανές ότι δεν διαθέτει κανέναν ηθικό φραγμό προκειμένου να προσκομίσει κάποιο πολιτικό όφελος. Η διάσταση αυτή να επενδύει μαζικά στον θάνατο με αφορμή μια υγειονομικά ανεξέλεγκτη κατάσταση  προσδοκώντας ταπεινά κομματικά οφέλη, είναι πρωτοφανής, τουλάχιστον στα μεταπολεμικά χρονικά. Δεν πρόκειται για πολιτικό κυνισμό αλλά για βαθύτατη ανθρωπιστική παρακμή. 

Είναι δεδομένο -δεν το κρύβουν άλλωστε- ότι ο κύριος Τσίπρας, έχοντας την πρόσφατη εμπειρία Καμμένου πρόχειρη, και στο πλαίσιο των ενεργειών συγκρότησης αρραγούς προοδευτικού ιδεολογικού μετώπου, τηλεφώνησε ακόμα και στον Βελόπουλο ο οποίος αλληλογραφεί με τον Χριστό (πιστοποιημένα, με αδιάσειστα στοιχεία) και πουλά μαγικά μαντζούνια, κηραλοιφές, και άλλα γιατροσόφια από την tv ενώ δεν θα κάνει το εμβόλιο που θα κυκλοφορήσει με την άδεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το κοινό σχέδιο είναι να στήσουν απέναντι σ’ ένα παγκόσμιο υγειονομικό πρόβλημα, ένα εθνικό αντικυβερνητικό μέτωπο προκειμένου να δημιουργήσουν συνθήκες αποδυνάμωσης του πολιτικού συστήματος και να εμφανιστούν ξανά ως αυτοί που θα καταργήσουν με την ίδια πολιτική τεχνοτροπία, με ένα νόμο και ένα άρθρο, τον covid -19, όπως κατήργησαν το μνημόνιο.  Έχουν την τεχνογνωσία, έχουν τον Βελόπουλο, έχουν και τον Βαρουφάκη. Και στο βάθος, κήπος: το ΚΚΕ, που κρατά αποστάσεις να μην …κολλήσει ρεβιζιονισμό! 

Είναι προφανές ότι ποντάρουν στο κίνημα των αρνητών του covid -19, στους «αντιστασιακούς» που δεν φορούν μάσκα, στους «επιστήμονες της ζωής και του πεζοδρομίου» που αρνούνται τα εμβόλια, δηλαδή σε όλες  τις ρωμαλέες επαναστατικές δυνάμεις, σέχτες και συλλογικότητες της διεθνούς και εγχώριας πρωτοπορίας. 

Το πόσο είναι πιθανόν να ξαναπαιχτεί το ίδιο αντιμνημονιακό σενάριο στην υγειονομική του παραλλαγή, θα το δούμε. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως φαίνεται να αντιμετωπίζει την φονική πανδημία ως πρώτης τάξεως επαναστατική ευκαιρία! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.