search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:22
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ με 72 νεκρούς και 519 διασωληνωμένους – 2.581 νέα κρούσματα

20.11.2020 15:54
Κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ με 72 νεκρούς και 519 διασωληνωμένους - 2.581 νέα κρούσματα - Media

 

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2581 νέακρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα νέα κρούσματα τα 673 ανιχνεύθηκαν στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα  582 στην περιφέρεια Αττικής τα 105 στην περιφέρεια  Λάρισας, τα 108 στην περιφέρεια Μαγνησίας και τα 107 στην περιφέρεια Πέλλας. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη σημερινή γεωγραφική κατανομή.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 87.812, εκ των οποίων το 53,5% άνδρες. Τα 4.766 (5,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 22. 295 (25,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 519 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 156 (30,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81,1%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 440 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε ακόμα 72 καταγεγραμμένους θανάτους και 1.419 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 573 (40,4%) αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανησυχία για τη μη ξεκάθαρη μείωση κρουσμάτων παρά το lockdown

«Κανείς δεν είναι άτρωτος», επανέλαβε ακόμα μια φορά η Βάνα Παπαευαγγέλου, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας.

«Να κάνουμε ό,τι πρέπει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά για να φτάσουμε στο πολυπόθητο ραντεβού μας με το εμβόλιο» σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου, υπενθυμίζοντας επίσης την δήλωση του Χανς Κλούγκε, διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι εάν φτάσει η χρήση της μάσκας στο 95%, ίσως τα λοκντάουν να μην είναι απαραίτητα.

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε, επίσης, ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται, ώστε να εντοπιστούν ασυμπτωματικοί φορείς, οι οποίοι ωστόσο μεταδίδουν τον ιό.

«Παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων που σήμερα υπολογίζεται στα 45 έτη στην επικράτεια» είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Ο συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύεται σε απλές κλίνες covid στη χώρα μας ξεπέρασε τις 4.000 ενώ 519 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σήμερα» ανακοίνωσε η λοιμωξιολόγος.

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη αλλά και η Λάρισα, η Μαγνησία και η Πέλλα εμφανίζουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην Ευρώπη «υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εφαρμοζόμενα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν» είπε η κ. Παπαευαγγέλου, αλλά σημείωσε ότι «το κακό νέο είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημία θερίζει ζωές».

«Προκαλεί ανησυχία η μη ξεκάθαρη μείωση του επιδημικού κύματος τρεις εβδομάδες μετά το λοκντάουν της Βόρειας Ελλάδας και δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων σε όλη την Ελλαδα» είπε η καθηγήτρια ΕΚΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι «σύμφωνα με την εμπειρία της προηγούμενης άνοιξης θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ύφεση».

Το γεγονός οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που συνυπάρχουν με το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. «Το ζήτημα είναι σύνθετο και πολύπλοκο» είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Στη Θεσσαλία συνεχίζουμε να παρατηρούμε αυξητικές τάσεις στα κρούσματα ενώ σε Αττική και θεσσαλονίκη παρατηρούνται κάποιες σταθεροποιητικές τάσεις είπε η κα Παπαευαγγέλου. Σημείωσε επίσης ότι παρατηρείται καθυστέρηση στην ύφεση του νέου πανδημικού κύματος και τόνισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη τήρης των περιοριστικών μέτρων. «Αν είχαμε απέναντι μας έξι σφαίρες και όχι τον αόρατο κορωνοϊό δεν θα χαλαρώναμε» είπε χαρακτηριστικά.

Το Lockdown έχει άρχίσει να αποδίδει. Υπάρχει τάση σταθεροπόίησης αλλά το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό παρατήρησε κλείνοντας η κα Παπαευαγγέλου. 

Το φορτίο είναι εξαιρετικά βαρύ στα βόρεια της χώρας

«Η πανδημία έχει ξεπεράσει πλέον σε παγκόσμια κλίμακα τις 57 εκατομμύρια διαγνώσεις ενώ ο ρυθμός διαγνώσεων δείχνει να έχει υποχωρήσει ελαφριά τις τελευταίες ημέρες λίγο πάνω από 600 χιλιάδες διαγνώσεις ανά ημέρα», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ωστόσο ο αριθμός των ατόμων συνεχίζει να ενισχύεται και έχει πλησιάσει πλέον τις 11 χιλιάδες θανάτους ανά ημέρα» σημείωσε.

«Στην Ευρώπη η επιδημία εξακολουθεί να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα έχοντας ξεπεράσει τις 15 εκατομμύρια διαγνώσεις και με ρυθμό νέων διαγνώσεων που βρίσκεται πλέον σταθεροποιημένος περίπου στις 250 χιλιάδες ανά ημέρα» εξήγησε ο καθηγητής Ιατρικής.

«Η σταθεροποίηση της επιδημίας που σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες είχε αρχίσει να διαφαίνεται την προηγούμενη εβδομάδα είναι εμφανής, σε αρκετές χώρες όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Στα επιμέρους ζητήματα της επιδημίας στην Ελλάδα βλέπουμε ότι η πλειοψηφία των διαγνώσεων εξακολουθεί να καταγράφεται εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, με σαφή στοιχεία εξόδου, ωστόσο, από την εκθετική αύξηση» υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής «το φορτίο είναι εξαιρετικά βαρύ στα βόρεια της χώρας και επίσης έχει σαφή στοιχεία τοπικού χαρακτήρα».

«Η Αττική αυτή την εβδομάδα συνέχισε να βελτιώνεται με ακόμα ηπιότερη από την προηγούμενη εβδομάδα επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης και περαιτέρω συρρίκνωση του δείκτη Rt» επισήμανε ο κ. καθηγητής.

«Η Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αττική διατηρεί υπερπενταπλάσιο επιδημικό φορτίο ενδεικτικό της μεγάλης έντασης της υπερμετάδοσης που βίωσε στα μέσα και προς τα τέλη του Οκτωβρίου. Ο δείκτης μετάδοσης Rt φαίνεται ότι πλέον έχει προσεγγίσει τα επίπεδα της Αττικής και η πρόβλεψη δείχνει περαιτέρω συρρίκνωση» υπογράμμισε ο επιδημιολόγος.

«Η ηλικιακή ομάδα των παιδιών εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στο πλαίσιο της σχετικής επίπτωσης που έχει παρατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας» διευκρίνισε ο καθηγητής και συμπλήρωσε «η εξαιρετικά χαμηλή επίπτωση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθ’ όλη την έξαρση του δεύτερου κύματος» καταδεικνύει «ότι ο ρόλος των παιδιών στην πανδημία και της έξαρσής της είναι δευτερεύων». «Με απλά λόγια κυριαρχούν κατά συντριπτική πλειοψηφία οι μολύνσεις προς αυτή την ηλικιακή ομάδα παρά από αυτή την ηλικιακή ομάδα ενώ η πιθανότητα μόλυνσης είναι αρκετά χαμηλότερη από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Tι ισχύει στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν πως το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί ακόμα, με υψηλούς δείκτες θετικότητας να παρατηρούνται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, τόνισε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεδομένου ότι οι μετακινήσεις συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση της νόσου, από σήμερα το πρωί ισχύουν τα ακόλουθα όσον αφορά στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας μας, δηλαδή στα βόρεια σύνορά μας.

Πιο συγκεκριμένα,

• Από τον Προμαχώνα εισέρχονται Έλληνες πολίτες και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ μόνο, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.

• Από την Κακαβιά εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση επιτρέπεται στους ιδιώτες από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ μόνο, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές και σε αυτή την περίπτωση διέρχονται όλο το 24ωρο.

Επιπρόσθετα, οι εισερχόμενοι από την Κακκαβιά, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στην Αλβανία, μπαίνουν υποχρεωτικά σε επταήμερη καραντίνα, στους χώρους που έχουν δηλώσει κατά την συμπλήρωση του PLF τους.

• Από τους Ευζώνους και τους Κήπους εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση και σε αυτή την περίπτωση επιτρέπεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ μόνο, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.

• Τέλος, το Νυμφαίο, το Ορμένιο και η Εξοχή είναι ανοιχτά μόνο για εμπορευματικές μεταφορές όλο το εικοσιτετράωρο μόνο με τον οδηγό του οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για την είσοδο στη χώρα εξακολουθεί να απαιτείται PLF και η επίδειξη αρνητικού τεστ PCR το οποίο να έχει διεξαχθεί μέχρι και 72 ώρες πριν, ενώ πλέον όλοι οι εισερχόμενοι υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για να επαληθευτεί η ορθότητα του τεστ. Επιπλέον, στους οδηγούς των εμπορευματικών μεταφορών θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Να σημειωθεί ότι το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής είναι από σήμερα το πρωί κλειστό.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό σε κάποιες περιοχές.

Τέλος απηύθυνε για ακόμη μια φορά έκκληση προς τους πολίτες για πιστή εφαρμογή των μέτρων. «Γιατί όσο πιο συνεπείς είμαστε στην εφαρμογή τους, τόσο πιο γρήγορα θα αποδώσουν. Όπως αποδεικνύει και η περίπτωση των Ιωαννίνων, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουμε τις πρώτες ενδείξεις μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου. Φαίνεται, λοιπόν, ότι όταν πολίτες και πολιτεία συνεργάζονται, τα μέτρα αποδίδουν και η διασπορά του ιού μπορεί να περιοριστεί», κατέληξε.

Ερωτηθείς αν η άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι καθολική ή ανά περιοχή και κατά πόσο είναι εφικτό αυτό με τα σημερινά δεδομένα ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «με βάση τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης εβδομάδας θα μπορέσουμε να έχουμε πιο σαφή στοιχεία για το τι θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση σταδιακά και με προσεκτικό τρόπο, με απόλυτο σεβασμό στην κατάσταση που επικρατεί την επιδημιολογική θα ξεκινήσουμε με βάση τα δεδομένα την σταδιακή άρση του lockdown», ενώ προσέθεσε ότι «η πρόθεση είναι να πάμε σε μια σταδιακή καθολική, σε κάθε περίπτωση όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί πανάκεια», αλλά, «είναι κάτι που θα αξιολογηθεί αποκλειστικά και μόνο με τα δεδομένα που θα έχουμε την άλλη εβδομάδα». Ακόμη τόνισε πως το σημαντικό είναι να «κάνουμε όλοι υπομονή και να συμφωνήσουμε ότι δεν πρέπει ούτε ένα βήμα πίσω να κάνουμε, ούτε μισή έκπτωση στην προσπάθεια που κάνουμε γιατί θα αδικήσουμε την τεράστια προσπάθεια που γίνεται αυτές τις εβδομάδες και αυτούς τους μήνες από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού». «Με επιμονή και υπομονή που έχουμε αποδείξει ως ελληνικός λαός όλους αυτούς τους μήνες ας περιμένουμε την εξέλιξη των δεδομένων μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να έχουμε πολύ πιο σίγουρες ενδείξεις σε σχέση με το σχέδιό μας και την στρατηγική μας», σημείωσε.

Σχετικά με το αν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής για επιβολή σκληρού lockdown τύπου Κίνας κι αν στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται να κλείσουν μεγάλοι χώροι συνάθροισης όπως τα δικαστήρια, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε: «Ας μείνουμε στο μέρα με τη μέρα, βήμα- βήμα ας το αξιολογούμε κάθε μέρα κι ας προχωράμε στην επόμενη».

Σχετικά με έρευνα που δείχνει ότι τα σχολεία και τα σούπερ μάρκετ είναι οι μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης κορονοϊού κι ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν επιπλέον μέτρα για τα σούπερ μάρκετ ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «καμία ένδειξη δεν προκύπτει από τους ανθρώπους που έχουμε ιχνηλατήσει για συρροές ή για επιδημιολογικά clusters στα σούπερ μάρκετ ή στα σχολεία», ενώ συμπλήρωσε ότι οι έλεγχοι συνεχίζουν να γίνονται.

Γιατί έγινε επίταξη κλινικών – Το πλάνο για τα Κέντρα Αποκατάστασης 

Δίνουμε όλοι μια μεγάλη μάχη και από αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σχετικά με την επίταξη, είπε ότι προβλεπόταν ήδη και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας με σχετική νομοθεσία. « Η επίταξη είναι από τα τελευταία όπλα που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», τόνισε.

Σε ότι αφορά την περίπτωση της Θεσσαλονίκης είπε ότι προέβησαν σε αυτό το μέτρο «προκειμένου να μην βρεθούμε προς εκπλήξεων». Επανέλαβε ότι οι δυνάμεις του συστήματος υγείας δεν είναι ανεξάντλητες. «Υπήρχε ανάγκη για επιπλέον κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορονοϊό, προκειμένου να διαχειριστούμε την δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη». Ανέφερε ότι «οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει καιρό με τις ιδιωτικές κλινικές, υπήρχε μια διάσταση απόψεων και προσφύγαμε στην επίταξη». Είπε ότι με τον ιδιωτικό τομέα υπάρχει μια καλή συνεργασία από το πρώτο κύμα της πανδημίας, όπου υπάρχουν συμφωνίες που τηρούνται σε ότι αφορά την διάθεση κλινών σε ΜΕΘ και απλών για νοσηλεία μη covid ασθενών και αυτή η συνεργασία συνεχίζεται.

Ανέφερε επίσης, ότι συζητήσεις γίνονται και με τα Κέντρα Αποκατάστασης και ίσως «σε μια μελλοντική επίταξη χρησιμοποιήσουμε αυτές τις μονάδες». Σημείωσε ότι αυτή τι στιγμή επιλέχθηκε να μην χρησιμοποιηθούν Κέντρα Αποκατάστασης διότι, όπως εξήγησε σε αυτά «θέλαμε να νοσηλεύσουμε κυρίως ήπια περιστατικά. Τα Κέντρα Αποκατάστασης δεν έχουν ούτε τις νοσηλευτικές μονάδες που έχει μια ιδιωτική κλινική και το προσωπικό τους είναι εκπαιδευμένο σε άλλου είδους διαχείριση».

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, «όλα έγιναν με σχέδιο αξιολογώντας τις ανάγκες που έχουμε και σε κάθε περίπτωση έγινε για να αποφύγουμε μια δυσμενή εξέλιξη».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επίταξης γιατρών, είπε ότι υπάρχει πρόσκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το ΕΣΥ σε συγκεκριμένες ειδικότητες που υπάρχει ανάγκη και «εφόσον χρειαστεί, ο νόμος μας δίνει το εργαλείο, θα προχωρήσουμε και σε επίταξη γιατρών».

Υπενθυμίζεται ότι, στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την έξαρση του κορωνοϊού COVID-19.

Παράλληλα στον ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη μία αμαξοστοιχία για να μεταφέρει στην Αθήνα, εάν χρειαστεί, ασθενείς με κορονοϊό.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.220 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 1.000 είναι κατειλημμένες και 220 κενές (ποσοστό 18%).

Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 569, οι 445 είναι κατειλημμένες και οι 124 κενές (ποσοστό 22%).

Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 651. Από αυτές, 555 είναι κατειλημμένες και 96 κενές (ποσοστό 15%).

Οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης(συμπεριλαμβάνονται τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 218. Από αυτές, 210 είναι κατειλημμένες και 8 κενές (ποσοστό 4%).

Στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 218. Από αυτές, 173 είναι κατειλημμένες και 45 κενές (ποσοστό 20,5%).

ΜΕΘ-COVID ανά Υγειονομική Περιφέρεια

1η ΥΠΕ (Αττικής): 167 κλίνες, εκ των οποίων 128 κατειλημμένες και 39 κενές (ποσοστό 23%)

2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου): 53 κλίνες, εκ των οποίων 39 κατειλημμένες και 14 κενές (ποσοστό 26,5%)

3η ΥΠΕ (Μακεδονίας): 138 κλίνες, εκ των οποίων 137 κατειλημμένες και 1 κενή

4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης): 137 κλίνες, εκ των οποίων 125 κατειλημμένες και 12 κενές (ποσοστό 9%)

5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας): 73 κλίνες, εκ των οποίων 71 κατειλημμένες και 2 κενές (ποσοστό 3%)

6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας): 47 κλίνες, εκ των οποίων 24 κατειλημμένες και 23 κενές (ποσοστό 49%)

7η ΥΠΕ (Κρήτης): 18 κλίνες, εκ των οποίων 14 κατειλημμένες και 4 κενές (ποσοστό 22%)

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: 18 κλίνες, εκ των οποίων 17 κατειλημμένες και 1 κενή (ποσοστό 5.5%).

Οι συνολικές κλίνες που διατίθενται σε όλη τη χώρα για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 είναι 6.362.

Οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σήμερα είναι 4.079 (συνολικά ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θάλαμοι αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες)

Αναλυτικά ανά Υγειονομική Περιφέρεια:

1η ΥΠΕ (Αττικής): 621 (από τις 1.201 διαθέσιμες κλίνες)

2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου): 267 (από τις 481 διαθέσιμες κλίνες)

3η ΥΠΕ (Μακεδονίας): 984 (από τις 1.309 διαθέσιμες κλίνες)

4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης): 1.250 (από τις 1.670 διαθέσιμες) κλίνες)

5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας): 498 (από τις 618 διαθέσιμες κλίνες)

6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας): 248 (από τις 637 διαθέσιμες κλίνες)

7η ΥΠΕ (Κρήτης): 65 (από τις 241 διαθέσιμες κλίνες)

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: 146 (από τις 205 διαθέσιμες κλίνες).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21