search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Lockdown – Σχέδια της κυβέρνησης για το ρεβεγιόν: Χριστούγεννα στο σπίτι με έως 10 άτομα

20.11.2020 17:21
Πέτσας: Ενδεχομένως... μία συν μία οικογένεια στο ρεβεγιόν (Video) - Media

 

Σκέψεις για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τη σταδιακή άρση του lockdown κάνει η κυβέρνηση, καθώς ετοιμάζει τον σχεδιασμό της για εκείνες τις γιορτινές ημέρες.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να ανοίξει την εστίαση στο τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με πολύ πιο σκληρά πρωτόκολλα λειτουργίας σε σύγκριση με την πρώτη άρση των περιορισμών τον Μάιο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το dikaiologitika.gr.

Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί αν θα νομοθετήσει πιο «σφιχτό» ωράριο λειτουργίας για την εστίαση.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τα κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι της γιορτές και ο κόσμος να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

 Η σύσταση της κυβέρνησης θα είναι οι πολίτες να περάσουν αυτές τις μέρες στο σπίτι οικογενειακά με τον μέγιστο αριθμό ατόμων ανά σπίτι να φτάνει τα 9-10 άτομα.

Δηλαδή σκοπός είναι να απαγορευτούν τα πάρτι σε σπίτια από 30-40 άτομα και δυνατή μουσική. Το πλάνο είναι φέτος τις γιορτές ο κόσμος να τις περάσει οικογενειακά, στο σπίτι, χωρίς μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το dikiologitika.gr, επειδή η κατάσταση του κορονοϊού θα είναι δύσκολη τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη ενώ τα πρόστιμα τους διοργανωτές μεγάλων πάρτι μεγάλα. Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την μοναχικότητα, η γιαγιά πρέπει να δει παιδιά και εγγόνια, οι γονείς πρέπει να δουν τα παιδιά τους, πρέπει να υπάρξουν χαρούμενες οικογενειακές στιγμές.

Τέλος, είναι δεδομένο ότι οι μετακινήσεις εκτός νομού θα απαγορεύτουν και τον Δεκέμβρη υπό τον φόβο μεγάλης διασποράς από εκδρομείς που πηγαίνουν σε θέρετρα και εξοχικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36