search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:20
MENU CLOSE

Ανατροπή για τα σούπερ μάρκετ: Δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού λέει ο Μαγιορκίνης

20.11.2020 18:45
Λινού: Πολύ υψηλός κίνδυνος covid-19 για τους υπαλλήλους στα σούπερ μάρκετ - Media
 
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα αποτελέσματα βρετανικής έρευνας η οποία ανέφερε ότι τα σούπερ μάρκετ και τα σχολεία αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού προχώρησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Παρασκευής ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης
 
Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε πως «αναλύοντας δεδομένα σε εφαρμογή track and trace στα κινητά βρήκαν ότι το 20% φυσικά είχε πάει σούπερ μάρκετ το άλλο 15% είχε πάει σε δημοτικό σχολείο. Και εμένα εάν με ρωτήσεις οι πιο κοινοί χώροι που πηγαίνω είναι το πανεπιστήμιο και το σούπερ μάρκετ. Ο Public Health England είπε ότι δεν σημαίνει ότι κόλλησε εκεί ο κόσμος αλλά είναι εκεί που πηγαίνει φυσιολογικά».
 
Παράλληλα πρόσθεσε πως «σε μία δεύτερη ανάλυση που έκαναν έδειξαν ότι ενώ πήγαιναν πολύ συχνά σε αυτούς τους χώρους το πιο συχνό μέρος όπου έγινε η μετάδοση ήταν νοικοκυριό. Άρα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί πως μεταφράζουμε τις μελέτες και πως μεταφράζουμε τα στοιχεία».
 
Στην έρευνα αναφέρθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς που ξεκαθάρισε πως «καμία ένδειξη ή απόδειξη δεν υπάρχει, δεν προκύπτει από τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουμε ιχνηλατήσει για συρροές ή για επιδημιολογικά clusters στα σούπερ μάρκετ ή στα σχολεία. Οι έλεγχοι συνεχίζουν να γίνονται και έχουμε κάνει και παρεμβάσεις όταν είχαμε καταγγελίες σε περιοχές».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:19