search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:05
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: 11 διασωληνωμένοι είναι ηλικίας από 18 έως 39 ετών

21.11.2020 07:45
pinakas_6

 

Κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον κορωνοϊό! Το λένε οι επιστήμονες, το αποτυπώνουν και οι αριθμοί. Από τους ασθενείς, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι οι 11 ασθενείς είναι ηλικίας από 18 έως 39 ετών.

Ανάμεσά τους και ένας 19χρονος ναύτης, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου, ένας 27χρονος ο οποίος διασωληνώθηκε στην Αθήνα και ένας συνομίληκός του στην Πάτρα.

Η χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ είναι δηλωτική. Έντεκα ασθενείς της ηλικιακής ομάδας 18-39 ετών- όλοι άνδρες- νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 230 ασθενείς στις ΜΕΘ ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-64.

Αναφερόμενος στα ηλικιακά χαρακτηριστικά των ασθενών covid-19, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε: «Η ηλικιακή ομάδα των 40-65 ετών παρουσιάζει σταθερά την μεγαλύτερη επίπτωση και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 ετών που δείχνει σημεία σταθεροποίησης στα αναμενόμενα για τον πληθυσμό επίπεδα», και συμπλήρωσε ότι παραμένει εξαιρετικά χαμηλή η επίπτωση στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών, κατά την έξαρση του δεύτερου κύματος.

«Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως που προκύπτει από αυτήν την ανάλυση, είναι ότι ο ιός χρησιμοποιεί σαν όχημα τη δομή της ελληνικής οικογένειας, που σε αντίσταση των καιρών, ανθίσταται στη διάλυση των δεσμών μεταξύ γενεών. Ο ιός δείχνει ότι πέρασε στις αρχές Νοέμβρη από την ομάδα των 20αρηδων–30ρηδων, στις μεγαλύτερες γενιές και αυτή η εξάπλωση συντηρείται εντός των νοικοκυριών», επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καλώντας τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές με τους γηραιότερους συγγενείς τους. 

Από την πλευρά της και η Βάνα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και όλοι είναι ευάλωτοι.

«Είναι μεγάλο λάθος να χαλαρώνουμε επειδή πράγματι μεγάλος αριθμός θανάτων αφορά σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Ας μην το χρησιμοποιούμε αυτό σαν δικαιολογία, σαν λόγο εφησυχασμού. Ας μην γελιόμαστε. Οι άνθρωποι αυτοί χάθηκαν από κορoνοϊό, δεν θα είχαν πεθάνει αν δεν είχαν κολλήσει», τόνισε. «Άλλωστε, βλέπουμε κάποιους 90άρηδες που είναι εντελώς ασυμπτωματικοί και παραδίπλα ανθρώπους στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους να ασθενούν βαριά, να παλεύουν και καμιά φορά να χάνουν τη ζωή τους», συνέχισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:05