search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:42
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Να λάβουν επίδομα θέρμανσης όλοι όσοι το χρειάζονται

21.11.2020 09:31
Σκουρλέτης: Να λάβουν επίδομα θέρμανσης όλοι όσοι το χρειάζονται - Media

 

«Να αυξήσει σημαντικά τη δαπάνη για την επιδότηση θέρμανσης» οφείλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνο Σκουρλέτη. 

Στη δήλωση του αναφέρει:

Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου Covid-19, η κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει σημαντικά τη δαπάνη για την επιδότηση θέρμανσης, αρκετά υψηλότερα από το προβλεπόμενο ποσό των 85-94 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη ανακοινωθεί, καθώς και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση χορήγησή του.

Έγκριτοι επιστήμονες και στη χώρα μας, σημειώνουν ότι φέτος πρέπει να περιορίσουμε το άναμμα του τζακιού, καθώς η έκθεσή μας σε λεπτά αιωρούμενα σωματίδια ρύπανσης επιτείνει τις επιπτώσεις της έκθεσης στον ιό, ειδικά στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Εν μέσω πανδημίας και lockdown είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά βασικές εκκλήσεις της επιστημονικής κοινότητας για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19, όπως έκανε στον Τουρισμό, στα σχολεία, στα ΜΜΜ ή με τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και νοικοκυριά, που οικονομικά αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε πηγές θέρμανσης με τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου, οι οποίες δεν επιβαρύνουν την υφιστάμενη κατάσταση, πρέπει να λάβουν σημαντική οικονομική ενίσχυση και κίνητρα από την κυβέρνηση, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ο εγκλεισμός στην κατοικία για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί πρέπει να γίνει σε ανθρώπινες συνθήκες, οι οποίες θα συμβάλλουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την κοινωνία ως σύνολο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:42