search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:30
MENU CLOSE

Αναβαθμισμένα στη Γαλλία σε επίπεδο F3R τα 12 ελληνικά μεταχειρισμένα Rafale

21.11.2020 13:57
Αναβαθμισμένα στη Γαλλία σε επίπεδο F3R τα 12 ελληνικά μεταχειρισμένα Rafale - Media

 

Εντός του 2021, η Πολεμική Αεροπορία θα παραλάβει τα 12 μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα αναβαθμιστούν στο τελευταίο πρότυπο «F3R Standard».

Η Ελλάδα αγοράζει συνολικά 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από την Γαλλία εκ των οποίων τα έξι θα είναι καινούρια ενώ τα υπόλοιπα θα είναι μεταχειρισμένα.

Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη αναμένονται να φτάσουν στην Ελλάδα το 2021.

Ο ιστότοπος Πτήση και Διάστημα, επικαλούμενος την γαλλική εφημερίδα La Tribune, έγραψε ότι εκ των 18 αεροσκαφών, τα 12 θα είναι στην έκδοση F3R Standard.

Η εταιρεία Dassault ανακοίνωσε, την 22α Σεπτεμβρίου 2020, την πρώτη πτήση του Rafale F3R. Το παλιότερο ατρακτίδιο Damocles αντικατασταθηκε με το νέο ατρακτιδιο κατάδειξης λέιζερ  Talios (TArgeting Long-range Identification Optronic System) το οποίο παράγεται απο την Thales. Η γαλλική Αεροπορία ανακοίνωσε τον Οκτώβριο την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα του ατρακτιδίου Talios με το αεροσκάφος Rafale F3R.

Επιπλέον, αυτή η έκδοση του αεροσκάφους μπορεί να μεταφέρει τον πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς αέρος-αέρος MBDA Meteor, κάποιους εκ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα επιθυμεί να αποκτήσει μαζί με πυραύλους MICA NG και SCALP. Ομάδα αποτελούμενη από αξιωματούχους της MBDA συναντήθηκε με Έλληνες αξιωματούχους στις αρχές Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν την προμήθεια πυραύλων και άλλων πυρομαχικών για τα Rafale.

Αυτή η έκδοση του Rafale μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με την αυτοκατευθυνόμενη έκδοση του όπλου δομοστοιχειωτού όπλου αέρος-εδάφους AASM της Safran. Το F3R περιλαμβάνει επίσης αναβαθμίσεις στους αισθητήρες και τα συστήματα του Rafale που εξασφαλίζουν πλήρη διαλειτουργικότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19