search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:54
MENU CLOSE

ΥΠΕΞ για νέα τουρκική NAVTEX: Η Άγκυρα ακυρώνει οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης των σχέσεων με την ΕΕ

21.11.2020 13:58
Κύκλοι του ΥΠΕΞ για τις νέες τουρκικές προκλήσεις: Απορρίπτονται στο σύνολο τους οι αιτιάσεις της Άγκυρας - Media

 

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη νέα παράνομη τουρική NAVTEX, υπογραμμίζει πως η Τουρκία αγνοεί επιδεικτικά τις εκκλήσεις τόσο της διεθνούς κοινότητας, όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ακυρώνει στην πράξη οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Η Τουρκία εξέδωσε σήμερα νέα παράνομη NAVTEX, με την οποία ανακοινώνει τη συνέχιση των παράνομων σεισμικών ερευνών της, για την περίοδο 21-29 Νοεμβρίου, σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και υπονομεύοντας την ειρήνη, ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Δυστυχώς, η Τουρκία για ακόμα μια φορά αγνοεί επιδεικτικά τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αποφυγή παράνομων ενεργειών και κινήσεων που οδηγούν σε περαιτέρω κλιμάκωση και ένταση, καθώς και για τη συμμόρφωση της προς τη διεθνή νομιμότητα», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι εν λόγω ενέργειες, οι οποίες ουσιαστικά ακυρώνουν στην πράξη οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, λαμβάνουν χώρα τη στιγμή κατά την οποία Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ αποτελεί “στρατηγική προτεραιότητα”» επισημαίνει το υπουργείο και καταλήγει:

«Η Ελλάδα καταδικάζει εκ νέου την προκλητική αυτή συμπεριφορά, η οποία απομακρύνει ακόμα πιο πολύ την όποια προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ζητά από την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15