search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:58
MENU CLOSE

Σε δίκη παραπέμφθηκαν οι κτηνοτρόφοι για το γλέντι στο Βελεστίνο

22.11.2020 10:05
Σε δίκη παραπέμφθηκαν οι κτηνοτρόφοι για το γλέντι στο Βελεστίνο - Media

 

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκαν οι οκτώ ενήλικες κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν σε γλέντι σε παλιό κυνηγετικό καταφύγιο προς το Μ. Περιβολάκι και κατηγορούνται για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Οι οκτώ ενήλικες και ο ανήλικος, που συμμετείχαν στο γλέντι, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελέα υπηρεσίας, στο πλαίσιο του Αυτόφωρου και αφού απολογήθηκαν τους ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε αόριστο αριθμό προσώπων.

Επίσης ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών αν από την παραβίαση κυκλοφορίας πολιτών προέκυψε κίνδυνος διάδοσης με τη συνάθροιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, οι κτηνοτρόφοι θα δικαστούν σε ρητή στις 21 Απριλίου 2021, οι οκτώ ενήλικες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο ανήλικος (16 ετών) στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους κατέθεσαν ότι είναι κτηνοτρόφου και ότι ούτως ή άλλως βρίσκονται στα μαντριά, ενώ ο ένας απ’ αυτούς ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης. Μετά τη δουλειά βρέθηκαν για φαγητό και από απερισκεψία είπαν να γλεντήσουν λίγο στο φαγητό, όπως ανέφεραν.

Η Αστυνομία πληροφορήθηκε για το γλέντι με κλαρίνο και ψητό που διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από φωτογραφίες και βίντεο που ανάρτησαν οι συμμετέχοντες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφού έγινε ταυτοποίησή τους, συνελήφθησαν και σε βάρος τους πρόστιμο 3000 € στον διοργανωτή του γλεντιού και 300 € στους υπόλοιπους συμμετέχοντες (και στον ανήλικο) για άκοπη μετακίνηση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:58