search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12
MENU CLOSE

 

Σκέψου και να ήταν στην κυβέρνηση ο  ΣΥΡΙΖΑ  και οι κλίνες  στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας να μην έφταναν , οι γιατροί και οι νοσηλευτές να ζητούσαν βοήθεια με  επιπλέον προσλήψεις ,ο αριθμός των νεκρών καθημερινά να ανέβαινε , και το υπουργείο Υγείας  να μην προχωρούσε σε καθολική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να μην δυσαρεστήσει ημετέρους.

Σκέψου  να  ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και  να άκουγες επιστήμονες να λένε ότι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και γι αυτό δεν μπορούν να προβλέψουν πότε θα ισιώσει η καμπύλη της πανδημίας   –αφού όπως είπε η κ. Λινού  δεν έχουν όλα τα στοιχεία-. Να άκουγες την πόλη  Μπέργκαμο να επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά , ενώ οι φωτογραφίες  με πτώματα μέσα σε σακούλες στοιβαγμένα να έχουν βγει στην Ελλάδα και όχι σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.

Σκέψου  να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η τηλεκαίδευση να είχε γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο, και οι μάσκες για τα παιδιά στα σχολεία να μην είχαν φτάσει ποτέ γιατί έγιναν …αλεξίπτωτα . Τα παιδιά να έκαναν μάθημα στην αυλή μιας ψησταριάς φορώντας τα μπουφάν τους  παρακολουθώντας την διδασκαλία μέσα από δύο κινητά. Να μην είχαν  γίνει τεστ στα σχολεία προκειμένου να διαπιστωθεί η μεταδοτικότητα που υπάρχει στα Γυμνάσια και στα Λύκεια.

Σκέψου να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στην πανδημία να είχε αυξήσει τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις αντί να τους μειώσει. Να είχαν  ξεκινήσει τα σχολεία από το Σεπτέμβριο και λίγο πριν τα  Χριστούγεννα να πήγαιναν   δάσκαλοι και  καθηγητές στις θέσεις τους.

Σκέψου να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας να ήταν αυτά που ισχύουν σήμερα . Επιστρεπτέα προκαταβολή εν είδη δανείου, μειωμένο δώρο Χριστουγέννων σε όσους βγαίνουν σε αναστολή, ανύπαρκτη ενίσχυση στους ανθρώπους του πολιτισμού που έχουν φτάσει στο όριο της φτώχεια, λουκέτα στην εστίαση , και η ανεργία στα ύψη.

Σκέψου να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και εν μέσω πανδημίας να είχε περάσει από την Βουλή  τον πτωχευτικό νόμο πράγμα που σημαίνει  ότι με την νέα χρονιά πολλοί  συμπολίτες μας θα βρίσκονταν  στο δρόμο. Να ήθελε  να περάσει το νέο εργασιακό νόμο  που συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων την στιγμή που απαγορεύεται κάθε διαμαρτυρία.

Σκέψου να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και να είχε ανοίξει έτσι τα σύνορα το καλοκαίρι με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε σφοδρότερο το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Να μην είχαν  γίνει τεστ σε όλες τις εισόδους της χώρας , να μην είχε  τηρηθεί κανένα πρωτόκολλο , να μην είχε  υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε η χώρα σήμερα να μην βρίσκεται σε αυτό το σημείο.

Σκέψου να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κυβερνητικά στελέχη να σου μιλούσαν καθημερινά περί ατομικής ευθύνης ,αφήνοντας στην ησυχία του το κράτος  και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σκέψου να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και καθημερινά να ζητούσε ευθύνες από την αξιωματική αντιπολίτευση  . Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ανάπτυξης να έλεγαν σαν να  μην συνέβαινε τίποτα «κάναμε λάθος» για το πώς ανοίξαμε την χώρα στον τουρισμό.

Σκέψου να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και αλλά να έλεγε η αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων και άλλα να έκανε  ο Αλέξης Τσίπρας. Οι μισοί υπουργοί να πλακώνονταν  με τους άλλους μισούς και ο πρωθυπουργός να κυβερνούσε  με τους υφυπουργός του .

Μην σκέπτεσαι άλλο γιατί η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Την χώρα την κυβερνάει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας σαν να είναι απολύτως …φυσιολογικά.  Τα περισσότερα ΜΜΕ ελέω Πέτσα σιωπούν ενώ το νέο επικοινωνιακό σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι  καταγράφουμε τα προβλήματα αλλά δεν είναι η ώρα για να τα σχολιάσουμε. Όποιος  μπαίνει στον πειρασμό να πει  κάτι  λοιδορείτε και χλευάζεται από τους πολιτικά ορθούς συμμάχους της κυβέρνησης.

Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και συνέβαιναν όλα αυτά ,  τα ΜΜΕ θα ήταν στα κάγκελα ,    και  η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε φύγει χθες  ενώ  ο Κυριάκος Μητσοτάκης σίγουρα θα ζητούσε εκλογές για να έρθει να μας σώσει , όπως άλλωστε έκανε τα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτά που ζούμε είναι η  σωτηρία  μας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12