search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:50
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σχέδιο για άνοιγμα σχολείων τον Δεκέμβριο – Παράταση στο lockdown

23.11.2020 18:38
Κορωνοϊός: Σχέδιο για άνοιγμα σχολείων τον Δεκέμβριο - Παράταση στο lockdown - Media

 

Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την άρση του lockdown στη χώρα μας, με την αρχή να γίνεται, όπως ήταν αναμενόμενο, από τα σχολεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το MEGA, η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου.

Φυσικά, όπως πάντα, το σχέδιο θα εφαρμοστεί, εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές ανατροπές εντός των επόμενων 2-3 ημερών.

Το κλείσιμο των σχολείων έγινε στο πλαίσιο προσπάθειας γενικότερου lockdown στη χώρα, θεωρώντας οι επιδημιολόγοι ότι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία για να μειωθεί η κινητικότητα γύρω από τα σχολεία, μιας και μέσα στα σχολικά κτίρια η διασπορά παρέμενε πολύ χαμηλή.

Τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν έως την ημερομηνία που θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, η οποία όμως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Ακόμα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, στα σχολεία αναμένεται να γίνονται σε σταθερή βάση χιλιάδες τεστ, ούτως ώστε να φαίνεται το ιικό φορτίο που υπάρχει ανάμεσα στους μαθητές.

Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του, πιθανώς την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακοινώσει επίσης και την παράταση του lockdown κατά μια ή και δύο εβδομάδες.

Tην παράταση του lockdown επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Δεν θα γίνει η άρση του lockdown στο τέλος του Νοεμβρίου όπως είχε αποφασιστεί αρχικά  ανέφερε σε συνεντευξή του ο υπουργός. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε μάλιστα τους δύο λόγους για την σταδιακή άρση του.

Οι αποφάσεις θα γίνουν με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και οι δύο παράγοντες από τους οποίους θα κριθούν πολλά είναι η διασπορά στην κοινότητα και οι αντοχές του ΕΣΥ. 

«Η άρση του lockdown είναι μία κουβέντα που δεν έχει έδαφος. Για να τελειώσει το lockdown πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Σημειώνεται πως σήμερα, Δευτέρα, η χώρα ανακοίνωσε 1.388 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχασαν τη ζωή τους ακόμα 84 άνθρωποι. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:49