search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:31
MENU CLOSE

Πατ Κουίν: Πέθανε σε ηλικία 37 ετών ο εμπνευστής του Ice Bucket Challenge

23.11.2020 19:27
Πατ Κουίν: Πέθανε σε ηλικία 37 ετών ο εμπνευστής του Ice Bucket Challenge - Media

 

Θλίψη προκάλεσε παγκοσμίως η είδηση ότι ο Πάτρικ -ή χαϊδευτικά Πατ- Κουίν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών πάσχοντας από την ασθένεια ALS. Ο Πατ ήταν ο ένας από τους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν τη μεγαλύτερη διαδικτυακή τάση έως σήμερα, την πρόκληση με το παγωμένο μπουγέλωμα, το Ice Bucket Challenge, με στόχο τη συγκέντρωση εκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα και την καταπολέμηση της ασθένειας ALS. Ο ίδιος διαγνώστηκε τον Μάρτιο του 2013, μόλις έναν μήνα μετά τα 30ά του γενέθλια. Αμέσως μετά τη διάγνωση αποφάσισε ότι ήθελε να κάνε ιτη διαφορά στην κοινότητα του ALS και ακολουθώντας το παράδειγμα του φίλου του και αείμνηστου πλέον Πιτ Φρέιτς δημιούργησε τη δική του ομάδα υποστηρικτών – “Quinn for the Win” – προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα για τη μάχη κατά της ALS.

Υπενθυμίζεται ότι διασημότητες σε ολόκληρο τον κόσμο λούζονταν με παγωμένο νερό και κουβάδες με παγάκια προκειμένου να στηρίξουν τον ιερό σκοπό, τη στήριξη του ιδρύματος για την αντιμετώπιση της ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση). Αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση ονομάζεται η ταχέως προοδευτική νευροεκφυλιστική διαταραχή στην οποία το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο επιλεκτικός θάνατος των κινητικών νευρώνων καταλήγοντας σε προοδευτική αδυναμία και τον θάνατο από αναπνευστική ανεπάρκεια Η ALS συχνά ονομάζεται νόσος του Λου Γκέριγκ, από το διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ που πέθανε από τη συγκεκριμένη νόσο το 1941.

Ο Κουίν, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη ήταν ο συνδημιουργός της εκστρατείας για τη συγκέντρωση χρημάτων που έφτασε τα 220 εκατ. δολάρια. Η διάγνωσή του έγινε στις 8 Μαρτίου 2013. Εφτάμισι χρόνια μετά ο Κουίν πέθανε από τη νόσο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:31